Eurooppa

Ruotsalainen puoluejohtaja vaatii muslimien syrjintää lopetettavaksi: ”Olemme täällä jäädäksemme”

Kuva Partiet Nyans.

Ruotsalaisen islamia edistävän Nyans-puolueen puheenjohtaja Mikail Yüksel vaatii ETC.se -julkaisussa lopettamaan muslimien syrjinnän Ruotsissa.

Puoluejohtaja muistuttaa, että vain joka kymmenes ruotsalainen kokee islamin myönteisenä asiana. Islam-vastaisuus on yksi muukalaisvastaisuuden laajimmin levinneistä muodoista, ja se yhdistää myös perinteisiä poliittisia puolueita.

– Islamofobia valtaa alaa myös poliittisissa puolueissa … Tarvitsee vain kopioida muukalaisvastaisten voimien käytännöt pitääkseen äänestäjät tyytyväisinä ja saadakseen uusia äänestäjiä.

Islamofobia ei vaikuta pelkästään yksilöihin vaan myös instituutioihin. Yüksel nostaa esimerkiksi Göteborgin islamilaisen tiedekoulun, jonka kouluvirasto sulki joulukuussa 2019 epäiltynä oppilaiden radikalisoinnista.

Partiet Nyans
Nyans-puolue on syksyllä 2019 rekisteröity identiteettipoliittinen puolue, joka taistelee islamofobiaa vastaan ja ajaa islam-vastaisuuden kriminalisointia. Nyans puolustaa islamin asemaa ruotsalaisessa yhteiskunnassa muun muassa vaatimalla muslimeille perustuslaissa määritellyn vähemmistöaseman.

Yüksel uskoo, että kaiken islam-vastaisen toiminnan tarkoituksena on tehdä muslimien elämä Ruotsissa niin vaikeaksi, että he päättävät lähteä maasta. Ruotsissa asuvat muslimit eivät kuitenkaan aio antaa periksi.

– Ruotsalaiset muslimit ovat täällä jäädäkseen, ja Ruotsi on heidän kotimaansa. Huivikiellot, rukouskiellot, ympärileikkauskiellot tai koulujen sulkemiset eivät heitä pelota.

Islamilaisen Nyans-puolueen puheenjohtajalla on keino syrjinnän lopettamiseksi: islam-vastaisuuden kriminalisointi.

– Ongelman ratkaisu on yksinkertainen. Vaaditaan vain poliittista tahtoa ja rohkeutta, mitä puuttuu perinteisiltä puolueilta. Islamofobialle tulee välittömästi antaa oma rikosluokituksensa, ja muslimit tulee tunnustaa perustuslaissa uskonnolliseksi vähemmistöksi.

Ruotsissa asuvilta muslimeilta vaaditaan myös itsekritiikkiä ja aktiivista osallistumista tavoitteeseen pääsemiseksi.

– Monissa muslimimaissa puuttuu aktiivisia yhteisöjä … Ruotsalaisten muslimien tulee osallistua kaikkiin yhteiskunnan alueisiin ja nousta puolustamaan heille kuuluvia oikeuksia ja etuja sekä olla luottamatta perinteisiin puolueisiin, joista on tulossa yhä enemmän toistensa kaltaisia.

Puoluejohtaja painottaa lopuksi, että nyt on aika nousta ylös ja toimia. Muutoin odotettavissa on pitkä painajainen – vihaan ja suvaitsemattomuuteen pohjautuva Ruotsi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa