Eurooppa Politiikka

Ruotsalainen ”Svenska Institutet” kerää mielipiderekisteriä – myös Lokka rekisterissä


Ruotsin valtio ylläpitää eräänlaista mielipiderekisteriä, jonka dataa hoitaa Svenska Institutet. Svenska Institutet on valtiollinen viranomainen, jonka tehtäviin kuuluu ”levittää oikeaa tietoa Ruotsista”. Lähinnä tätä informaatiota levitetään ulkomaille ja sen sisältö on mm. antaa kuvaa Ruotsista sotapakolaismyönteisenä ja monikulttuurisena auvolana.

 

Svenska Institutet -viraston rekisteri kerää tietoja eri henkilöiden tai yhteisöjen Twitter-tileistä, josta viranomainen kertoo:

– ”Noin 12 000 kansainvälistä ja ruotsalaista (twitter) tiliä, jotka omistautuvat harjoittamaan uhkailua, vihaa ja kiihotusta maahanmuuttajia, naisia ja HBTQ-henkilöitä kohtaan, sekä organisaatioita, jotka toimivat ihmisoikeuksien hyväksi. Nämä tilit ovat usein äärioikeistolaisia ja/ tai uusnatsistisesti suuntautuneita ja kehoittavat usein myös väkivaltaan.”

SI päivittää dataansa päivittäin ja lisäilee sinne vihahenkilöitä. Monokulttuuristakin tunnettu vihapuhuja ja discoläpsyttäjä Junes Lokka löytyy tästä viharekisteristä.

Rekisteristä voi etsiä nimiä NYHETER IDAG- sivun kautta, sivun alalaidassa on palkki ”sök i åsiktsregister”.

https://nyheteridag.se/har-kan-du-soka-pa-dig-sjalv-i-det-statliga-asiktsregistret/

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa