Eurooppa

Ruotsalaisesta ICA-kauppaketjusta tulee monikulttuurinen – ”Halal-teurastettu liha on menestymisen edellytys monikulttuurisessa yhteiskunnassa”

Kuva Shutterstock.

Ruotsin väestörakenne muuttuu kolmansista maista suuntautuvan maahanmuuton vuoksi, ja nyt myös ICA-kauppaketju joutuu muuttumaan monikulttuuriseksi.

ICA AB (Inköpscentralernas aktiebolag) on ruotsalainen vuonna 1917 perustettu kauppaketju. Ketjun myymälöitä on muun muassa Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Latviassa sekä Liettuassa.

Johan Bylger vastaa ICAn monikulttuurisuusprojektista ja hänen mukaansa monikulttuurisuus on ollut ICAn tavoitteena jo kauan.

Vuoden 2019 lopussa Ruotsin väestöstä jo 19,6 prosenttia oli ulkomailla syntyneitä. Islamilaisen sharia-lain mukaisesti halal-teurastettu liha on ehdoton menestymisen edellytys monikulttuurisessa yhteiskunnassa.

ICA-kauppiaita on jo valmisteltu siihen, kuinka monimuotoisuus otetaan huomioon.

Koulutuksen ensimmäinen päivä koskee sitä, mitä tuotteita tilataan ja miten ne laitetaan esille. Toisen koulutuspäivän aikana … käydään läpi, miten toimia erilaisilla juhlapäivillä, kuten Chaharshanbe Suri ja eid al-fitr, Bylger kertoo.

Jo vuoden 2021 aikana 100 ICA-kauppaa muutetaan monikulttuuriksi. Johan Bylger kertoo, että ICAn ei tarvitse olla monikulttuurisuudessa paras vaan pikemminkin ”tarpeeksi hyvä”. Jos kilpailevassa erikoisliikkeessä on 20 erilaista tuotetta, ICA-myymälässä pitäisi olla vähintään kolme yleisintä.

Lähde Fria Tider.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit