Eurooppa

Ruotsalaiset naiset vastustavat kovempia rangaistuksia jengiväkivallasta

Kuv:a Shutterstock

Yli puolet ruotsalaisista uskoo, että jengiväkivalta tulee lisääntymään tulevaisuudessa, että mutta silti suurin osa naisista vastustaa kovempia rangaistuksia. Rangaistusten sijaan naiset uskovat sosiaalisiin ponnisteluihin, mikä Ruotsissa on epäonnistunut pahan kerran viimeksi kuluneiden 20-30 vuoden aikana.

Suuri osa ruotsalaisista uskoo yhä, että viranomaisten ”kiltteys” on paras keino jengirikollisuutta vastaan. Kun tutkimuslaitos Sifo kysyi, mitä toimenpiteitä tulisi ottaa käyttöön, 54 prosenttia naisista vastasi, että tärkeintä on investoida sosiaalisiin ponnisteluihin. Miehistä 32 prosenttia vastasi samoin.

Miehistä 49 prosenttia uskoo, että jengiväkivallasta tulisi rangaista ankarammin, mutta naisista samoin kokee vain 34 prosenttia.

Alle 18-vuotiaiden rangaistusten kiristämiseenkään ei uskota. Vain 31 prosenttia vastaajista kokee, että nuoria ei saisi päästää vakavista rikoksista niin helpolla kuin nykyään.

Edes poliisivoimien kasvattamiseen ei uskota. Vain 48 prosenttia kaikista vastanneista kokee, että poliisien määrän nostaminen olisi tärkein toimenpide jengirikollisuutta vastustettaessa.

Lähes kaksi kolmesta vastaajasta ei usko minkäänlaisten rangaistusten kiristysten olevan tarpeellisia.

Sukupuolen lisäksi myös puoluekanta erottuu vastauksissa. Kaksi kolmesta ruotsidemokraattien äänestäjästä arvostaa eniten ankarampia rangaistuksia, ja jopa moderaattien äänestäjät pitävät tärkeimpänä ratkaisuna korotettuja rangaistuksia 58 prosentilla. Sosiaalidemokraattien joukossa vain 33 prosenttia pitää tiukempia rangaistuksia ensisijaisena ratkaisuna, ja vasemmistopuolueilla luku on 15 prosenttia.

Sen sijaan vasemmistopuolueen ja ympäristöpuolueiden äänestäjien joukossa kolme neljästä uskoo, että sosiaaliset ponnistelut olisi asetettava etusijalle, mutta myös sosiaalidemokraatit ja keskustalaiset puolueet katsovat, että sosiaaliset ponnistelut ovat keskimääräistä tärkeämpiä, 59 prosenttia ja 64 prosenttia. Ruotsidemokraattien äänestäjistä sosiaalisia ponnisteluita tukisi 15 prosenttia.

Lähde Expressen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit