Eurooppa Rikos

Ruotsi: Afgaani uhkasi tappaa jos ei saa omaa asuntoa

Kuvituskuva. Kuva public domain / Wikimedia Commons.
Muuan afgaaninuorukainen menetti hermonsa kun ei saanut omaa asuntoa. Siitä seurasi, että mies uhkasi tappaa saadakseen oman asunnon – vankilasta.

Tapahtumat alkoivat rullaamaan omalla painollaan joulukuun 11. päivä viime vuonna, kun Afganistanin kansalaisella, vuonna 2000 syntyneellä Abdolali Mohammadilla oli tapaaminen sosiaalitoimen kanssa. Abdolali oli saavuttanut täysi-ikäisyyden ja hänelle suunniteltiin uutta majapaikkaa.

Sosiaalitoimi ehdotti Abdolalille toista majapaikkaa Umeåssa. Paikka oli 18-21 vuotiaille yksintulleille tarkoitettu niin kutsuttu Paloma-koti. Paikka on kaikilla mukavuuksilla varustettu asumisyksikkö, jossa asukkaat asuvat kahden hengen huoneissa. Tämä ei sopinut Abdolalille, sillä hän halusi oman asunnon.

Kun Abdolali sai tietää, että hän joutuisi muuttamaan Palomaan, sanoi hän sosiaalivirkailijoille, että hänellä oli parempi idea eikä tarvitsisi enää sosiaalitoimen apua. Abdolali ilmoitti, että hän aikoo nyt tappaa jonkun, jotta saa oman huoneen – vankilasta. Hän menee kadulle ja tappaa umpimähkään jonkun. Sen jälkeen afgaani nousi ylös ja otti kassistaan ison leipäveitsen. Yksi virkailijoista kysyi Abdolalilta, että onko tämä tosissaan. Mies ilmoitti olevansa.

Sosiaalivirkailijat tekivät hälytyksen ja sen jälkeen tilanne eteni nopeasti, ja Abdolali vangittiin.

Umeån käräjäoikeus tuomitsi miehen maaliskuussa kuussa 30 tunnin nuorisopalvelukseen. Lisäksi hän joutuu maksamaan 800 SEK rikosuhrien rahastoon.

Umeå Tingsrätt

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa