Eurooppa Maahanmuutto

Ruotsi avaa ovet jopa 11 miljoonalle uiguurimuslimille

Uiguuri. Kuva Todenhoff / Flickr / CC BY-SA 2.0

Ruotsi avaa ovet Kiinan 11 miljoonalle vainotulle uiguurimuslimille helpottamalla näiden turvapaikan saantia.

Ruotsin maahanmuuttovirasto päätti viikko sitten, että Kiinan uiguurimuslimien turvapaikanhakua koskevia määräyksiä on helpotettava. Maahanmuuttoviraston mukaan uiguurimuslimit ovat tervetulleita maahan, kuten myös muut vainotut muslimit, kertoo SR.

– Kyseessä on valtion taholta tapahtuva tukahduttaminen, ja henkilöitä saatetaan pidättää henkilöitä ilman todellisia rikosoikeudellisia syitä. Henkilöitä sijoitetaan uudelleenkoulutusleireihin. Tämä tapahtuu mielivaltaisesti, Maahanmuuttovirastosta kerrottiin.

Independentin mukaan Ruotsi vaatii muita länsimaita seuraamaan sen antamaa humaania esimerkkiä. Ihmisoikeusjärjestöissä Ruotsin päätös on otettu riemuiten vastaan.

Kiitämme Ruotsin päätöstä suojella kaikkia Xinjiangin uiguureja, Steve Valdez-Symonds, Amnesty International UK:n pakolaisten ja siirtolaisten oikeuksien ohjelmapäällikkö sanoi.

10,2 miljoonan asukkaan Ruotsi on ollut maahanmuuton kohdemaana kärkisijoilla jo pitkään, mutta aiempi maahanmuuttajien virta saattaa olla vasta alkusoittoa, sillä Kiinan uiguuriväestön koko on noin 11 miljoonaa ihmistä.

Kiinan uiguureista suurin osa on muslimeja, ja lähes kaikki asuvat Xinjiangin alueella.

  • 3.1K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset