Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Talous

Ruotsi kaksinkertaistaa maahanmuuttajien työlupia koskevan vähimmäispalkkavaatimuksen

Kuva: Wikimedia Commons / Pixabay / (CC BY-SA 4.0).

Ruotsi haluaa ”korkeasti koulutettuja maahanmuuttajia kilpailukykynsä parantamiseksi”.

Ruotsin hallitus on sopinut nostavansa vähimmäispalkkarajaa, joka vaaditaan maahanmuuttajilta, jotta he voivat saada maassa työluvan.

Lokakuun 1. päivästä lähtien maahanmuuttajien, jotka haluavat tulla Ruotsiin töihin, on varmistettava työpaikka, jonka palkka on 26 560 Ruotsin kruunua (2 347,15 euroa) kuukaudessa, mikä on yli kaksinkertainen nykyiseen 13 000 kruunun vaatimukseen verrattuna.

Toimenpiteen odotetaan syrjäyttävän peruskoulutuksen saaneet tai sitä vailla olevat maahanmuuttajat ja ammattitaidottomat työntekijät ja antavan samalla erityisalojen ammattilaisille mahdollisuuden tuoda osaamistaan maan työvoiman käyttöön.

”Tämä tarkoittaa suunnilleen kaksinkertaistamista nykyisiin toimeentulovaatimuksiin verrattuna”, sanoi Ruotsin maahanmuuttoministeri Maria Malmer Stenergard.

Nyt aloitetaan uudelleentarkastelu, jossa keskustellaan tietyistä poikkeuksista lupasääntöihin tietyissä ryhmissä, kuten terveydenhuollon ammattilaisten ja kausityöntekijöiden kohdalla.

Suunnitelmasta oli keskusteltu jo jonkin aikaa. Viime torstaina annettu ilmoitus on ensimmäinen vaihe kaksiosaisessa suunnitelmassa, jolla maan maahanmuuttopolitiikkaa uudistetaan. Stenergard selitti, että palkkavaatimukset nousevat lopulta 33 200 kruunuun (2 955,75 euroa), joka vastaa Ruotsin mediaanipalkkaa.

Tämä korkeampi luku oli osa luottamus- ja toimitussopimusta, jonka Ruotsin hallitus teki konservatiivisten ruotsidemokraattien kanssa, jotka tukevat nykyistä hallitusta.

Uutistoimisto TT kertoi, että 70 prosenttia Ruotsissa työskentelevistä maahanmuuttajista ansaitsee tällä hetkellä enemmän kuin ensimmäisen palkkarajan. Esimerkkejä aloista, joilla keskipalkka alittaa tämän rajan, ovat kuitenkin esimerkiksi ravintola- ja siivousala.

Sitä ei ole kerrottu, mitä tapahtuu nykyisin maassa työskenteleville maahanmuuttajille, jotka eivät täytä korkeampaa tulorajaa, kun se otetaan käyttöön.

”Hallitus aikoo tiukentaa matalan ammattitaidon työvoiman maahanmuuton edellytyksiä ja asettaa vaatimuksia, jotka koskevat vain vähän tai ei lainkaan koulutusta, harjoittelua tai kokemusta”, todettiin aiemmin tänä vuonna julkaistussa virallisessa lausunnossa.

Siinä lisättiin, että ”Ruotsi arvostaa korkeasti koulutettuja ulkomaisia työntekijöitä, ulkomaisia tutkijoita ja ulkomaisia tohtoriopiskelijoita”, ja todettiin, että nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa on muutettava siten, että korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien on helpompi työskennellä Ruotsissa, jotta ”Ruotsin kilpailukykyä voidaan vahvistaa”.

Lähde: Remix

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Nyt on jo kaksi ” täkyä ” tullut ruotsin suunnalta joihin suomikin voisi ottaa kantaa. Tämä uutinen, ja eilen tullut koskien dieselin litrahinnan alennusta. Jos suomen vihreät ei älähdä ruotsin aikeista pudottaa polttonesteiden hintaa reilusti vetoamalla ilmastohätilan pahentumiseen, niin he tulevat sanoneeksi suoraan ettei mitään hätätilaa ole olemassakaan, ja meidän pumppuhintamme on ihan hatusta vedettyä rahastusta. Itse asiassa sen tietää jokainen jo nyt, mutta on mukava kuulla kuinka selitetään, että naapurimme voi tehdä muutoksia ” kunnianhimoisiinkin ” päätöksiin, mutta meidän tekomme olisi maailmanloppu. Sanotaan nyt sekin että ruotsissa on enemmän autoja kuin meillä, ja jos he voivat ilman että mikään kelahtaa nutulleen jättää lmastohöpinät takavasemmalle, niin mikä estää suomea tekemästä samoin ? Joko nyt olisi aika ajatella suomalaisten parasta, eikä miettiä afrikan ongelmia tai lähi-idän ikuisuuskysymyksiä joihin ei milloinkaan tule selvyyttä.

Jos uusi hallitus on järkevä, se pudottaa polttonesteiden hintaa. Tuskin mikään muu yksittäinen päätös olisi toteutuessaan yhtä varma kannatuksen lisääjä ajatellen jo seuraavia vaaleja.

John Quiman

Ruotsissa alkaa järki herätä, kovin myöhään toki, mutta kuitenkin. Toivottavasti heräilee vielä paljonkin. Suomessa kuljetaan vieläkin vihersumuisessa todellisuudessa, josta on vaikea herätä, edes vähän, kuten Ruotsissa nyt on alettu herätä. Montakohan kuukautta suomalaiset vielä ovat viherhuumassa? Suomessa ei uskalleta tunnustaa tosiasioita, kun ovat liki kaikki puolueet naruttaneet kansaa jo vuosikausia valheillaan. Kaipa olisi vaikeaa yhtäkkiä todeta, että huijattiin vähän, mutta nyt emme huijaa enää noissa asioissa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
S. “seant” A

Puhutaan, että Suomi tarvitsee siivoojia ja ravintolatyöntekijöitä, juuri näitä pks:lla on pilvin pimein työttömänä eli juuri näitä halpa työläisiä.

John Quiman

Osa korkeasti koulutettujen halua tulla Ruotsiin töihin sisältää varmasti yhteiskuntarauhan, joka on Ruotsissa isommissa kaupungeissa nykyään heikko. Kukapa haluaa muuttaa perheensä kanssa keskelle terroria.