Eurooppa Rikos

Ruotsi maksaa syyrialaiselle sarjaraiskaajalle 80 000 euroa vahingonkorvauksia

Kuva Holger Ellgaard / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Kaksi syyrialaista sieppasi ja raiskasi väkivaltaisesti naisen vuonna 2017, mutta nyt valtio maksaa toiselle vahingonkorvausta tuomiosta huolimatta.

Malmön tuomioistuin määräsi syyrialaiselle raiskaajalle 840 000 Ruotsin kruunua (80 000 euroa) vahingonkorvausta, jonka maksavat Ruotsin veronmaksajat.

Kaksi syyrialaista siirtolaista saapui Ruotsiin vuonna 2017, ja valtio myönsi heille välittömästi turvapaikan ja sosiaalituet. Muutamaa viikkoa myöhemmin he tekivät kuitenkin useita vakavia rikoksia Malmössä, mukaan lukien sieppaus ja sitä seurannut erittäin raaka raiskaus.

Hieman myöhemmin kaksikko sieppasi toisen naisen, lukitsi tämän kellariin, hakkasi ja raiskasi hänet. Lisäksi he tekivät useita muita rikoksia, kuten kiristys, varkaus ja ajokortitta ajo.

Tuomioistuin tuomitsi heidät lopulta neljän ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen, mutta siinä vaiheessa pakolaisavustusjärjestöjen asianajajat havaitsivat, että toinen rikoksentekijöistä oli rikosten tekohetkellä ollut alle 18-vuotias. Koska mies oli rikosten tekohetkellä alle 18-vuotias, hänen tuomionsa katsottiin olevan liian ”ankara”.

Siksi hänelle on nyt myönnetty 840 000 kruunun korvaus, mikä vastaa noin 80 000 euroa.

Ruotsissa seksuaalirikosten määrä on lisääntynyt dramaattisesti viime vuosina. Suurin osa kasvusta on tapahtunut vuoden 2014 jälkeen kun maahan virtasi valtavia määriä pakolaisiksi itseään kutsuvia kolmansien maiden kansalaisia.

Seksuaalirikoksissa Ruotsissa on nykyään myös aiemmin lähes tuntemattomia rikostyyppejä kuten joukkoraiskaukset.

Lähteet Remix, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
23 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jussi Hämäläinen

Mitä tästä Lähi-Idässä ja siten muuallakin noilla kulmilla sitten opitaan?

Opitaan, että kannattaa raiskata mahd. paljon, mahd. nuorena. Siitä saapi selvää rahaa palkinnoksi.
Allahu akbar.

Kaitsu

Tää on jotain aivan käsittämätöntä!! Tämäkin absurdi päätös perustuu johonkin svedustanin lakipykälään.
Jostain luin, että tää raiskaaja saa noin 3x määrän korvauksia verrattuna raiskauksen uhrin saamiin korvauksiin.
Tää nyt vaan ei sovi järkeen ei sitten millään.

John Quiman

Toinen hupaisa ruotsalainen sekoilu oli, kun oikeus takavarikoi huumekauppiaiden bitcoinit määritellen takavarikon suuruudeksi 1,3 miljoonaa kruunua, joka oli sillä hetkellä bitcoinien arvo. Kun bitcoinit myytiin, tulikin niistä arvonnousun vuoksi 13 miljoonaa. Koska takavarikko oli määritelty kruunuissa, joutuu valtio luovuttamaan 11,7 miljoonaa huumekaupiaille.

Aika tyhmää, että bitcoineja ei takavarikoitu sellaisenaan, niin olisi valtio saanut myydessään pitää ne kaikki. Kertoo siitä, miten ovat pihalla nykyajasta.

Toisaalta olisi niiden pitänyt käsittää, että jos rikoshyöty olisi ollut vaikka dollareissa, eivät varmaan ennenkään takavarikoineet niitä kruunumääräisenä sen hetkisen arvon mukaan, vaan olisivat takavarikoineet koko potin valuutasta riippumatta.

Lieväasteinen

Saiko uhrikin korvaukset? No tuo on tosi yllätys.

Irmeli

Luulin jo kaiken nähneeni/kuulleeni mutta ei…kun raiskaa saa vahingonkorvauksia…Ei ihme jos matuäijälaumat lähtee koti Eurooppaa…

John Quiman

Sai korvauksia paljon enemmän kuin uhri. Eikö kuulostakin oikeudelta?

Lieväasteinen

Pitää kirjoittaa kaikki tällaiset faktat ja uutiset ylös ja arkistoida ne mieluummin juristien nimien kanssa. Kun ajat muuttuvat, voi julkaista Suvakismin mustan kirjan.

Kaino-Vieno Huttunen

Taisin kirjoittaa joskus MV-lehteen kuinka yksi syy antiikin Rooman romahdukseen oli akveduktien pinnoittaminen lyijyllä. Lyijyhän on hermomyrkky, joka veltostutti ja tyhmensi aiemmin kurinalaisen ja älykkään kansan. Onhan omasta juomavedestämmekin löydetty toisinajattelijoiden mukaan raskasmetalleja, arsenikkia ja siihen ihan virallisestikin lisätyn fluorin sanotaan kalkkeuttavan käpyrauhasen. Oli selitys mikä tahansa, yleisotanta täällä PK-seudulla sinnittelevistä, pelokkaan ja fyysisesti heikon näköisistä alkuasukkaista kertoo, että alaspäin on suunta.

Tuosta tapauksesta olen sitä mieltä, että tuomiota olisi tietysti tuomitun iän tultua tietoon pitänyt lyhentää toisesta päästä, ja niin tuomittuakin.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by Kaino-Vieno Huttunen
John Quiman

Olisi pitänyt ensi töiksi tehdä ikäkokeet. Kuka tietää noista ”alaikäisistä”, että kuinka lähellä ovat eläkettä.

Tuumailija

Huonoon muistiini nojaten; Eit taisi antaa mahtikäskyn olla ottamatta ”pakolaisilta” sormenjälkiä ja dna näytteitä, kioska se on rasistista ja asettaa tietyn ihmisryhmän eriarvoiseen asemaan. Tämä tapahtui silloin kun kun lähi-idän suunnalta alkoi kuulua sandaalinläpsettä ja pakolaisaallot lähenivät eurooppaa.
Alussahan monikin maa teki lääkärintarkistuksessa iäntarkistuksia hampaista ja luustosta, mutta torpattiin nopeasti kun alkoi olla porukka liian vanhaa ja täti olikin setä ( nähtävästi samankaltaisia selityksiä kuten lihavilla joilla on isot ”luut”, niin näillä on vanhat luut luonnostaan).
Suomessakin näiden kohdalla toimitetaan lastensuojelun korotettua ikärajaa joka on 25v. Tällä logiikalla läpsykkäät saavuttavat murrosiän ja nuoruuden á30v. huippeilla ja keski-iän lähempänä 50 ikävuotta.

Lieväasteinen

”…olla ottamatta ”pakolaisilta” sormenjälkiä ja dna näytteitä, kioska se on rasistista ja asettaa tietyn ihmisryhmän eriarvoiseen asemaan.”

Kun suomalaiset rajanvartijat ottavat sormenjäljet venäläisiltä matkustajilta ihan rutiinina, huomatkaa, että kukaan punavihreä ei huuda rasismista eikä ihmisoikeuksien loukkaamisesta. Ja matkustusasiakirjojen sekä viisumien pitää olla moitteettomassa kunnossa, muuten heti käännyttäminen rajalta ja porttikielto Schengeniin tai EU:hun.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by Lieväasteinen
U. Kamutapsa

Kun lapsuus ja lapsilisät loppuu, eläke läpsylisillä alkaa…

John Quiman

Niiden varmaan pitäisi saada jälkikäteen varhaislapsuuden lapsilisät siltä osin kuin eivät olleet Suomessa niitä vastaanottamassa.

Kata

Voi älä sano kohta ne huomaa että just tämä on ISO PUUTE! 😀 Syrjintää!

John Quiman

Hups 🙁

Ilkka Forsten

Kertokaa ” alaikäisen ” osoite niin lähetämme vallesmannille sen kynnet todisteena haaskalinnun hävittämisestä. Ennen siitä maksettiin jopa virallista valuuttaa.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by Ilkka Forsten
Hätätila tai väärinymmärrys

Jos pojat lähettävät juttunsa tiedot Syyriaan, niin kukaan ei heitä siellä usko. Onhan ansaittu korvaus verovapaa? Sen pitäisi olla jos kertoo, että olisi pimeänä tienannut tuon verran vankeusaikana.

Eka Kettunen

Raiskaamalla rikkaaksi, uskomatonta mutta totta.

Hätätila tai väärinymmärrys

Lapsia ei kuitenkaan karkotettu. Suomessa ollaan todettu sama malli hyväksi, eli ei karkoteta. Aiemmin seliteltiin, ettei tekijöiden nimiä mainita, sillä uhreja pitää suojella. Se oli puhdas vale. Nykyisin ei edes selitellä jätetään vaan tekijöiden nimet mainitsematta jos vauraat taustat.

Tommy the Who

On ne täysi ääliöitä tuolla swedustaniassa.

U. Kamutapsa

Vois kysyä äänestäjiltä, onko reilu diili.

Ilkka Forsten

On on on huutaa kaikki Håkanit ja muistuttaa että joku niistä saattaa kuulua vähemmistöön, niitä ei saa syrjiä..

U. Kamutapsa

hååknai antaa kengätkin jalastaan kunniakansalaiselle, ja hovioikeuden mielestä mitään rikosta ei ole tapahtunut.