Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Rikos Uutiset

Ruotsi: Poliisi salakuuntelee

Kuvakaappaus SBS Datelinen youtube-videolta.

Ulkomaalaisten ja ulkomaalaistaustaisten rikollisten muodostamat jengit käyttävät sumeilematta väkivaltaa taistelussa huumereviireistä ja henkilökohtaisia kaunoja ratkoessa. Ruotsin tilanne on eurooppalaisittain ainutlaatuinen, mutta jengiväkivalta on leviämässä Ruotsista muihin Pohjoismaihin, myös Suomeen.

Ruotsi pitkään kielsi ongelman olemassaolon, ja 1990-luvulla media puhui häveliäästi ”nuorisojengeistä”, kun Ruotsissa poltettiin autoja tai estettiin palokuntien toimintaa.

Viime vuoden vaalien jälkeen Ruotsin uusi hallitus on ottanut käyttöön entistä rajummat otteet rikollisjengien väkivallan kitkemiseksi. Vastikään hallitus päätti Ruotsin puolustusvoimien sotilaitten osallistuvan jengien taltuttamiseen.

Toinen käyttöön otettu keino on poliisille myönnetty valtuus salakuunnella ja tarkkailla ihmisiä, joita ei epäillä rikoksesta. Ruotsin poliisi saa kuunnella ja pitää ihmisiä silmällä siltä varalta, että nämä syyllistyvät rikokseen.

Keino on poikkeuksellinen länsimaisessa oikeuskäsityksessä. Yleisesti ottaen vain rikoksiin syyllistyneitä, tai rikosta suunnittelevia saa kohdella epäiltyinä. Keinoa voidaan tulevaisuudessa käyttää esimerkiksi kansallismielisiä vastaan.

Ruotsin rikollisjengit  ja niitten väkivalta on levinnyt jo Suomeen, Norjaan, Tanskaan sekä Espanjaan. Espanjan Aurinkorannikolla toimii raakuudestaan tunnettu rikollisjengi, jota kutsutaan nimellä ”Los Suecos”, eli ”Ruotsalaiset”. Jengin jäsenet kuitenkin ovat ulkomaalaistaustaisia Ruotsin kansalaisia.

Lähde SVT txt-tv

13 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Ruotsin poliisi salakuuntelee, mitä ? No ABBAA…

John Quiman

Välimeren maissa saatetaan vieläkin pelotella lapsia sillä, että norjalaiset viikingit tulevat hakemaan. Jääkö vanha pelottelukeino historiaan ja uusi versio onkin sitten että ruotsalaiset tulevat hakemaan?

Ilkka

Víikingit olivat suurimmalta osaltaan Norjalaisia ja Tanskalaisia, mutta Ruotsalaiset on omineet senkin kultaiseksi historiakseen.

Ensimmäinen kerta kun viikingit käväisivät lännen suunnalla, johti Pohjois- Englannissa sijaitsevan Lindisfarnen luostarin tuhoutumiseen. Siitä reissusta lähtien englannissa oltiin jatkuvasti varuillaan ja tähyiltiin itään päin, mutta ei siinä ruotsalaisia pelätty, niitä kun ei mukana ollut.

Normandia on muuten saanut nimensä viikinkien visiitistä. Sana viikingit ei ollut mitenkään yleinen, enemmänkin käytettiin termiä ” Nordman ” jolla tarkoitettiin pohjoisen miehiä. Frankkien kuningas Charlemagne salli pohjoisen miesten asuttaa nykyisen normandian alue, mutta ehtona oli että he osallistuvat frankkien valtakunnan puolustukseen jos sota uhkaisi. Viikingit olivat siis eräänlainen rannikopuolustus yksikkö näin nykytermeillä ilmaistuna.

Nyttemmin samalle alueelle on tullut ählystanin delegaatio joista ei ole tekemään mitään Ranskan hyväksi. Soutaa nekin tosin osaa, mutta ainoastaan sosiaaliturvan perässä.

Toni Lajos

Murjaanin ratsaaminen kadulla tietää rasistin ja natsin ikuista painolastia harteille, ikäviä oikeuustaisteluja kunniansa puolesta taistelevien kanssa, ihmisarvon heittämistä romukoppaan jne, tähän kaikkeen katua turvallisena pitävän poliisin toimet johtavat, siis, torpataan. Auta armias jos kansallismieliset kokoontuvat yhteiseen illanviettoon, makkaranpaiston ja tikanheiton merkeissä, poliisi saa surutta panssariautojen konepistoolien kera murtautua tiloihin ja väkivaltaa käyttäen ja sillä uhkaamalla lopettaa moinen jopa yhteiskuntarauhaa vakavasti häiritsevä toiminta, makkaratkin ostettu kotimaiselta tuottajalta.

Marko Kristian

Kyllähän ne nyt kun töhnät on jo housussa niin ottaa käyttöön keinoja.
Meillä tää uusi hallitus jallitus meinaa ottaa vovat otteet mamujengiläisiä vastaan, eli ihan ruvetaan kadulla ratsaamaan ihmisiä.
Älkääkä nyt ymmärtäkö väärin voisi olla ihan hyväkin idea, mutta nyt tulee se mutta.
Nehän tulee ratsaamaan vaan tavallisia suomalaisia, koska kaikki etninen profilointi on kielletty.

Ilkka Manttari

Siinä näkee kuinka kaukana todellisuus on jostakin viherhörhöjen aikaansaamasta lainsäädännöstä eli profilointikiellosta. Aivan järjetöntä. Tuskin sitä edes voi estää kun vaan katsoo ympärilleen niin automaattisesti kuitenkin rekisteröi, jos on poikkeavaa porukkaa.

Marko Kristian

Olikos se musta barbaari tai siis hänen sukulaisnaiset, kun poliisit etsivät mustia naisia rikokseen liittyen, niin siitä huolimatta että etsivät mustia naisia niin heidän olisikin pitänyt ratsata valkoisia naisia.
Siinäkään tapauksessa ei olisi mennyt kuin alle minuutti kun olisivat näyttäneet ne paperinsa ja jatkaneet matkaa, mutta eivän se nyt käy piti alkaa neekeröimään ja vastustelemaan poliisia, ja sitten päädyttiinkin uhrina lööppeihin.

Ilkka

Katsopas netistä joskus kuinka tomppeleitä mustat on amerikassa tätä nykyä. Vaikka asia olisi miten vähäpätöinen josta poliisi pysäyttää, alkaa järjetön huutaminen ja keskisormen heristely, sitten uhataan poliisia koska tämä on ” rasisti ” ja lopuksi aletaan tappelemaan jolloin tulee kuula kalloon, ja BLM saa taas uutta vettä myllyyn väittäessään valkoisten ylivallan näkyvän joka paikassa. Koskaan, siis koskaan ei tule mieleen että toiminko itse väärin, teinkö tyhjästä suuren numeron ja päädyin tilastoksi.

Marko Kristian

Luen aika paljon nypost lehteä.
Siellä vielä melko rehellisesti kerrotaan mitä siinä maassa tapahtuu.
Ihan on vanhin päivittäin ilmestynyt lehti USA:ssa.
Biden kielsi postin reporttereiden osallistumisen valkoisen talon lehdistötilaisuuksiin, koska nypost raportoi bidenien rikollisperheen korruptiosta.

John Quiman

Tilastollisesti amerikoissa valkoinen, joka joutuu poliisin kanssa tekemisiin, saa mustaa suuremmalla todennäköisyydellä kuulan kalloonsa. Mustat tosin joutuvat useammin poliisin kanssa tekemisiin, koska tekevät paljon enemmän rikoksia.

Ilkka Manttari

Tuostakaan tilastollisesta tosiasiasta ei paljon huudella.

Marko Kristian

Mua yritti te toimisto että oisin mennyt vartijaksi.
En mene siis ihan oikeasti jos ei ole täysin idiootti niin kukaan ei mene.
Perustelen.
Kuulet että mertoasemalle tulee 10 lähi-itäläisen näköistä.Ne on epäiltynä taosta ja ryöstöstä
sitte meidän pitää about 30 suomalaisen näköistä ottaa kiinn ennen kuin saat ottaa kiinni ne irakilaiset.i ja sinä aikana oikeat rikolliset pääsee vielä karkuun.

Ilkka Manttari

Olisi tietenkin pitänyt ratsata valkoisia naisia, niinhän se ”vihernistin” logiikka toimii, sillä jotakin ovat varmaankin vetäneet.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa