Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Ruotsidemokraatit uhkaavat kaataa hallituksen, jos Ruotsi hyväksyy EU:n maahanmuuttosopimuksen

Pakolaiset ylittävät Välimeren veneellä Turkin rannikolta Koillis-Kreikan Lesboksen saarelle 29.1.2016. Kuva: Wikimedia Commons /(CC BY-SA 4.0) / Mstyslav Chernov/Unframe.

EU pyrkii pakottamaan kaikki EU-maat hyväksymään siirtolaiskiintiöt uudella sopimuksellaan.

Ranskan Kansallisen liittouman parlamentaarinen johtaja Marine Le Pen on kutsunut EU:n maahanmuutto- ja turvapaikkasopimusta ”Euroopan itsemurhaksi”. Hän varoitti jo vuonna 2020, että se merkitsisi 75 miljoonaa uutta maahanmuuttajaa Eurooppaan. Kiistelty sopimus on nyt siirtymässä lähemmäs todellisuutta, ja eri puolilla Eurooppaa konservatiiviset ja populistiset puolueet, kuten Ruotsidemokraatit, pyrkivät kaikin poliittisin keinoin estämään sopimuksen hyväksymisen.

EU:n maahanmuuttosopimus hyväksyttiin Euroopan parlamentissa viime viikolla selvällä enemmistöllä 420 äänellä 130:tä vastaan. SD-poliitikko, europarlamentaarikko Charlie Weimers varoitti, että sopimus voi pakottaa jäsenvaltiot ottamaan vastaan maahanmuuttajia vastoin tahtoaan; tämä koskee erityisesti Unkarin, Tšekin ja Puolan kaltaisia maita, jotka kaikki ovat torjuneet pakolliset siirtolaiskiintiöt.

”Tämän sopimuksen tavoitteena on pakottaa jäsenvaltiot ottamaan vastaan maahanmuuttajia vastoin tahtoaan”, Weimers sanoi.

Ruotsidemokraatit uhkaavat nyt vetäytyä konservatiivien koalitiohallituksesta, jos Ruotsi äänestää maahanmuuttosopimuksen puolesta. Vaikka Ruotsidemokraatit eivät virallisesti ole osa koalitiota, hallitus luottaa niiden ääniin lainsäädännön hyväksymisessä, mikä tekee puolueesta olennaisen tärkeän konservatiivien pysymiselle vallassa. Ruotsin, kuten kaikkien muidenkin EU-maiden, tehtävänä on todennäköisesti äänestää sopimuksen puolesta Eurooppa-neuvostossa Euroopan parlamentin äänestyksen jälkeen.

”Hallituksen on pysäytettävä Ruotsin maltillisen kokoomuksen Tomas Tobén Euroopan parlamentissa laatima ’maahanmuuttosopimus’. Jos ei, minun on vaikea nähdä, miten yhteistyömme perusta voidaan säilyttää”, Mattias Karlsson twiittasi perjantaina 21. huhtikuuta.

SD-puolueen johtaja Jimmie Åkesson kirjoitti myös, että hänen puolueensa ”edustaa itsenäistä ja hyvin tiukkaa ruotsalaista maahanmuuttopolitiikkaa”. Hän lisäsi, että ”EU:n ’maahanmuuttosopimus’ tarkoittaa käytännössä päinvastaista. Emme hyväksy sitä, että ruotsalaisten äänestäjien valta maahanmuuttopolitiikassa annetaan pois muiden maiden poliitikoille ja Brysselin byrokraateille. Piste.”

Euroopan parlamentilla ei ole lopullista sananvaltaa kiisteltyyn uuteen lakiin. Euroopan parlamentin lisäksi myös Euroopan komission ja Eurooppa-neuvoston on hyväksyttävä sopimus, mutta EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen on jo viestittänyt, että komissio todennäköisesti hyväksyy sopimuksen.

Näin ollen Eurooppa-neuvosto on paras toivo sekä oikeisto- että vasemmistopuolueille, jotka pyrkivät estämään sopimuksen voimaantulon. Aiemmin riitti, että vain yksi jäsenvaltio, kuten Unkari tai Puola, käytti veto-oikeuttaan, mutta tämä veto-oikeus ei enää riitä.

Unkarin ja Puolan kaltaiset maat äänestävät käytännössä taatusti sopimusta vastaan, ja unkarilaiset poliitikot ovat jo ilmaisseet tyytymättömyytensä sopimukseen. Samaan aikaan Saksan, Ranskan ja Espanjan kaltaisten maiden odotetaan äänestävän sopimuksen puolesta. Jos sopimus hyväksytään, massamaahanmuuttoa vastustavilla Euroopan mailla saattaa olla vain vähän keinoja pakollisiin siirtolaiskiintiöihin puuttumiseksi, mikä tarkoittaa, että Unkarin kaltaiset entiset suuren siirtolaisuuden vastaiset linnakkeet voivat pian joutua kärsimään tuhansista siirtolaisista, joita maa ei halua ottaa vastaan.

Lähde: Remix

16 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Kun Riikka Purra sanoi että PS:n yksi tavoite on saada enemmän työperäistä maahanmuuttoa läntisestä euroopasta, ehti ” viisaat ” kertomaan että tavoite on epärealistinen, sieltä ei juurikaan löytyisi kyseistä väestöryhmää. Samaan aikaan ne viisaat sitten kertovat että afrikasta voidaan ottaa mielin määrin tekijöitä ? Nyt joudun kysymään miten luku ja kirjoitustaidottomat täyttävät kriteerit paremmin kuin takuuvarmasti työnteon osaavat eurooppalaiset. Se miksi euroopan maista ei rynnätä suomeen johtuu mielipuolisesta verotuksesta, ja mielipuolisella verotulla ei tehdä mitään muuta, kuin kasataan valtiolle massia josta jakaa sitä mitään osaamattomille sudanilaisille tai somaleille. Ihan täytyy ihmetellä uskooko joku vakavissaan että koko sudanin väestö päätyy Volt kuskeiksi, ja onni kukoistaa talouden kasvaessa ?

Pekka ” perämies ” Haavistohan väläyttele jo miten valtava humanitaarinen katastrofi olisi paisumassa nimen omaan Sudanissa. Minä kysyn kuitenkin, mitä se meille kuuluu jos sikäläiset ei osaa tehdä muuta kuin sotia ? Millä tavalla meidät on liitettävissä asiaan, ja millä perusteella meidän tulisi ottaa koko heimo suomeen ? YK:n artiklat ei kelpaa selitykseksi, sillä sota(kaan) ei ole pakolaisuuden peruste. Demarien ja vihreiden aiheuttama talouden velkaantuminen ei korjaannu sillä että sudanilaiset päästetään suomen KELA:n tiskille mankumaan harrasterahaa. Jos uuden hallituksen tavoite on saada maan talous kuntoon, sitä ei tehdä olemalla maailman sosiaalitoimisto eikä EU:n marionetti ja rahanjako automaatti.

John Quiman

Sudanilaisten ongelmat ovat heidän omia ongelmiaan, jotka heidän tulee ratkoa keskenään ihan itse. Siellä on toki ulkomaiset voimat vaikuttamassa kumpaankin osapuoleen, mutta ei se ole suomalaisten vika, eikä ongelma.

Vihervassujen ja muiden suvakkien mielestä pitää vaan saada ulkomaalaisia Suomeen, eikä laadulla ole väliä. Suosivat mitään osaamattomia muslimeja ja tummaihoisia ja uskovat sen olevan Suomelle hyväksi.

No, eivät varmaan usko, mutta poliittinen tavoitehan on värittää Suomessa asuvaa väkeä ja heikentää kansallista yhteenkuuluvaisuuden tunnetta, jotta olisi helpompaa luoda ylikansallinen kommunismin kaltainen diktatuuri, kun kansallistunteet eivät ole häiritsevän vahvoja.

Ilkka

Viimeisimmän sudanin uutisen tarjonta oli että Khartumissa on joku laboratorio joutunut sotivien osapuolten käsiin. Sitä ei kerrottu kumman, mutta laposikin tietää mitä sitten tapahtuu kun muutenkin tomppelit pääsevät rikkomaan paikat. Siinä sitä onkin taas hauskaa odotella millaista paiseruuttoa tarjotaan pendemiana joka on pikapuoliin euroopassa, kun ” suvaitsevaisuus ” pakottaa antamaan turvapaikan jokaiselle kysymättä terveystietoja. Mehän muistamme että jo hampaiden kuvaaminen röntgenillä on Anderssonin mielestä kidutusta. Sudanilaisia ei saa kiduttaa, heillä on jakamattomat ihmisoikeudet jakaa mitä tahansa pas****aa muiden harmiksi.

John Quiman

Niinpä. Niihin pitää lähtökohtaisesti suhtautua siten, että mitä ne vaan sanovat, se on totta. Kuten eräs suvakki sanoi, että he ovat itse oman elämänsä parhaita asiantuntijoita. Suvakeille menee täydestä vaikka ne kurpitsavaunut, koska ei saa kyseenalaistaa.

Oikein ministeritasolla todettiin kansalle, että tulijoiden motiivien kyseenalaistaminen on rasismia. Samaan aikaan ne tulokkaat viestittelivät ihan julkisesti keskenään ja kyselivät, että millaisia tarinoita kannattaa kertoa, jotta saisi täysylläpidon, rahaa ja oleskeluluvan. Tulijat itse kertoivat motiiviensa olevan kyseenalaisia, mutta ministeritasolla vaadittiin, että siitä ei saa puhua tai tulee rasisti-leimakirveestä päähän, luokitellaan äärioikeistolaiseksi, aneetaan kenkää työpaikalta ja otetaan lapset huostaan. Ehkä ei ihan noin kovalla linjalla ollut ministeri, mutta lukemattoman monet suvakit ovat.

Jos oltaisiin vähänkään järkeviä, ei niitä laskettaisi maahan, mutta jos joku on kuitenkin päässyt maahan niin tutkimuksiin ja karateeniin heti ensimmäiseksi, jotta selviää mitä tauteja ollaan tuomassa.

Jos tuon mainitun laboratorion, jossa oli tutkittu tauteja, rikkovat ja laskevat taudit vapaaksi, saattavat harventua jo ennen kuin ehtivät omasta maastaan ulos matkalla kohti eurooppalaista ilmaiselämää.

Ilkka

Ikävästi vaan uskon että Haavistolle tulee hillitön tarve lennättää niitä suomeen, sillä meidän rasitteena on ne ikuiset ihmisoikeudet. Se että tulijat ovat ties mille pöpölle altistuneita, ja uhka kantaväestön terveydelle, ei laiteta painoarvoa koska suojaväritys merkitsee enemmän kuin muun väestön kohdalla. Toisaalta on oletettavissa ettei haavisto ole enää ministeri siinä vaiheessa, paitsi jos Orpo kippaa hallituksen taas punavihreäksi ja niin pääsee hävinneetkin nauttimaan voitosta. Nyt ei kukaan halua olla vihreiden puoluejohtaja, mutta jos siitä tehdään taka-oven kautta hallituspuolue, löytyy halukkaita kasapäin. Kannattaa muistaa että koronakiiman aikana kun piti rajat sulkea, lennätettiin kosovosta sakkia suomeen köh köh köh koronassa, eikä se ollut mitenkään vaarallista vaikka me emme saaneet mennä edes maitokauppaan.

John Quiman

Tulijoiden ja noudettujen terveydentilan kyseenalaistaminen on rasismia!

John Quiman

Tätä se tekee, kun EU:a on kehitetty keskusvaltaiseen suuntaan. Nyt kielletään tuholaistorjunta, tai ainakin yritetään kieltää.

Eka Kettunen

Eivät Unkarin, Tšekin ja Puolan päättäjät niin vähäisellä älyllä varustettuja ole, että vetäisivät maansa viemäristä alas, ennemmin eroavat eeuusta.

John Quiman

Eroaminen toisi kielteisiä seurauksia myös, joten saa nähdä mitä tekevät. Eivät kyllä ole mielissään näistä pyrkimyksistä.

n/a

Onneksi jokaisella maalla on veto-oikeus, joten jää tämäkin Ylvan märäksi uneksi

Marko Kyllönen

Aiemmin riitti, että vain yksi jäsenvaltio, kuten Unkari tai Puola, käytti veto-oikeuttaan, mutta tämä veto-oikeus ei enää riitä.”

John Quiman

Mietin vain, että mikä sitten riittää? Useimmissa maissa kansa vastustaa tuollaista, joten outoja kieroiluja on, kun ovat edustavinaan kansaa, mutta jatkuvasti kehitellään asioita kansan tahtoa vastaan, useammassa maassa.

Toni Lajos

Tää peli on hävitty….ehkä, ellei ryhdyttä välittömästi rajaaviin toimiin murjaanien loputtoman tunkeutumisen hillitsemiseksi.

Marko Kyllönen

Tämähän on ollut esillä jo pitkään, mutta ei ole taidettu Suomen mediassa sanoa sanaakaan koko asiasta.
Samoin kun se eu:n ”vihapuhelaki” johon on jemmattu vaikka mitä kivaa, ne vaan kaikki tulee voimaan ja ihmiset Suomessa saa tietää siinä vaiheessa kun mitään ei ole tehtävissä.

n/a

Ei ole ollut esillä, koska silloin joku voisi jopa kysyä kirpeitä kysymyksiä, tai jopa kyseenalaistaa koko hanke.

John Quiman

Kansa, joka ei saa tietää, ei osaa myöskään vastustaa. Meitä huijataan ja huijarit ovat omat poliitikkomme ja oma mediamme. Niillä on vain ideologinen kiilto silmissä ja heidän mielestään ideologia on kansan tahdon yläpuolella. Samaiset kauhistelevat, jos jossain uskonto on määräävä, mutta pakottavat oman uskontonsa eli ideologiansa maata hallitsevaksi.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa