Eurooppa Maahanmuutto

Ruotsidemokraattien EU-parlamentaarikko vaatii muuria Turkin rajalle

Euroopan unioniin keväällä 2020 pyrkineitä laittomia siirtolaisia Evrosilla. Kuva Shutterstock.

Charlie Weimers: Euroopan valtioita tulee avustaa muurin rakentamisessa Turkin rajalle niin maalla kuin merellä.

Ruotsidemokraattien europarlamenttiedustaja Charlie Weimers toteaa Nyheter Idag -lehden kolumnissaan Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğanin pyrkivän ottamaan Euroopan unionin panttivangikseen. Erdoğan on avannut Turkin puoleisen rajan maassa oleskeleville siirtolaisille, jotta nämä pyrkisivät Euroopan unionin alueelle Kreikkaan.

Erdoğan on uhannut useasti päättää EU:n kanssa solmimansa siirtolaissopimuksen, mutta Bryssel ei ole ottanut uhkauksia tosissaan. Sen sijaan EU:ssa on keskitytty pakottamaan jäsenmaita vastaanottamaan kolmansista maista saapuvia siirtolaisia. Sisäisistä kiistoista heikentynyt EU saattaa ajautua kohti hallitsematonta tilannetta. Siksi Weimers vaatii, että Brysselin tulee käyttää osa EU-budjetista muurin rakentamiseen Turkin rajalle suojaamaan Euroopan ulkorajoja.

– Kriisi pahenee ja massiivisia siirtolaisvirtoja on odotettavissa Kreikkaan, EU-parlamentaarikko toteaa ja muistuttaa samalla, kuinka vaikeaa ihmismassoja on estää saavuttamasta rajalinjaa.

Kreikan rajaa vastaan hyökkäävät ihmiset ovat toistuvasti afgaaneja, pakistanilaisia ja afrikkalaisia nuoria miehiä, Weimers kirjoittaa. Turkki tähtää operaatiolla omien taloudellisten ja geopoliittisten asemiensa parantamiseen. Hybridisotaa ei kuitenkaan tule hyväksyä missään olosuhteissa.

– EU:n tulee lopettamalla kaikki Turkin vienti- ja tuontikauppa tehdä Erdoğanille selväksi, että hänen neuvottelumenetelmiään ei hyväksytä.

Muiden toimenpiteiden ohella Euroopan unionin tulee vastata Turkin hybridisodankäyntiin päättäväisesti rajalla. Weimersin mukaan tämä tapahtuisi EU:n ulkorajaa vahvistamalla.

– Vastaus Turkin hybridisotaan on voimakkaat eurooppalaiset toimenpiteet Turkkia vastaan, samaan aikaan vapauttaen EU vanhentuneiden turvapaikkalakien ikeestä … ja Euroopan valtioiden avustaminen muurin rakentamisessa niin maalla kuin merellä, Weimers päättää muistuttaen, että EU:a pääasiassa rahoittavat valtiot ovat myös siirtolaisten pääasiallisia kohdemaita.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit