Eurooppa Politiikka

Ruotsidemokraattien Jimmie Åkesson vaatii poliisin avuksi armeijaa mellakoiden lopettamiseksi

Jimmie Åkesson, Kuva Sverigedemokraterna / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Ruotsidemokraattien johtajan mukaan maan poliisi ei pysty yksin lopettamaan mellakoita. Tämän todistaa se, että poliisi ei kyennyt ottamaan tilannetta hallintaansa Göteborgin mellakoissa, joissa mellakoijat polttivat noin 100 autoa.

Ruotsidemokraattien johtajan Jimmie Åkessonin lääke tilanteeseen on selkeä ja yksinkertainen: tiukempi ote, kertoo Aftonbladet. Hänen mukaansa Ruotsiin tulee julistaa hätätila ja valjastaa armeija ottamaan tilanne kaduilla hallintaan.

Åkesson sanoo, että Ruotsin tulee harkita kaikkia mahdollisia ratkaisuja tilanteen saamiseksi hallintaan, eikä hän sulje pois muiden EU-maiden apua. Kyseeseen voisi tulla myös sotilaallinen apu.

Syy ei ole poliisin vaan Stefan Löfvenin

Puoluejohtaja ei arvostele poliisia tilanteesta vaan pääministeri Stefan Löfveniä.

– Kaksi vuotta sitten Stefan Löfven lupasi, että meillä olisi enemmän poliiseja hoitamaan tällaisia tilanteita. Hän sanoi niin myös tänään. Mitään ei ole oikeasti tapahtunut, Åkesson toteaa.

Ruotsidemokraattien puoluejohtaja vaatii, että ongelma on ratkaistava perusteellisesti. Hän painottaa, että hallituksella on ollut neljä vuotta aikaa ratkaista ongelmat, mutta se ei ole onnistunut siinä.

– On aika korvata heidät, sanoo Jimmie Åkesson.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit