Eurooppa Politiikka

Ruotsidemokraattien johtaja vaatii pakolaisten vastaanoton lopettamista – ”Tavoitteena tulee olla kotiuttaminen”

Jimmie Åkesson. Kuva Per Pettersson / Flickr / CC BY 2.0

Ruotsidemokraatit aloittavat työnsä maahanmuuttokomiteassa kahden muun puolueen, moderaattien ja sosiaalidemokraatien kanssa. Ruotsidemokraattien puoluejohtaja vaatii Ruotsin maahanmuuttopolitiikkaan merkittäviä muutoksia.

Ruotsidemokraattien (SD) puheenjohtaja Jimmie Åkesson kirjoittaa tiistaina 3. syyskuuta mielipidekirjoituksessaan Aftonbladetissa realistisemmasta maahanmuuttopolitiikasta.

Ruotsiin viime vuosina suuntautunut massiivinen maahanmuuttoliike kolmansista maista on ajanut monet kunnat konkurssin partaalle, minkä asian Åkesson nostaa esille kirjoituksessaan.

Pakolaisten vastaanottaminen tulisikin puoluejohtajan mukaan lopettaa kokonaan ainakin siihen saakka, kunnes maan katastrofaalinen tilanne on saatu hallintaan.

Åkessonin mukaan tavoitteena tulee olla pakolaisten kotiuttaminen, kun tilanne on rauhoittunut maassa, josta he pakenivat Ruotsiin.

Jokaisen, jolle lopulta myönnetään Ruotsin kansalaisuus, on kyettävä ymmärtämään ruotsia, ymmärtämään ja kunnioittamaan Ruotsin lakeja ja määräyksiä sekä osoittamaan ymmärrystä sosiaalisista säännöistä, normeista ja arvoista.

– Kansalaisuus ei voi enää olla asia, joka annetaan lähes automaattisesti kaikille, jotka ovat olleet riittävän kauan Ruotsissa. Sen sijaan sen on oltava selvästi sidoksissa yhteisöön ja kriteereihin, joihin Ruotsin yhteiskunta nojaa, sekä velvoitteisiin ja oikeuksiin – puoluejohtaja muistuttaa.

Eläminen niin kutsutuissa rinnakkaisyhteiskunnissa on tehtävä mahdottomaksi. Ruotsissa laittomasti oleskelevat on houkuteltava poistumaan maasta itse. Maassa laittomasti oleskelevat on tunnistettava nopeasti ja tehokkaasti ja otettava välittömästi säilöön odottamaan karkotusta.

Åkesson peräänkuuluttaa kolmen suuren puolueen, sosiaalidemokraattien (S), moderaattien (M) ja ruotsidemokraattien yhteistyötä maahanmuuttokomiteassa Ruotsin maahanmuuttopolitiikan korjaamisessa.

  • 717
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset