Eurooppa Rikos

Ruotsidemokraattien paikallispoliitikko poliittisesti motivoituneen viharikoksen kohteena Fagerstassa

Marianne Nordin. Kuva Facebook.

Viime viikolla Fagerstassa asuvaa ja työskentelevää Ruotsidemokraattien paikallispoliitikko Marianne Nordinia vastaan kohdistettiin vakava hyökkäys. Viharikoksen motiivi on poliittinen.

Nordin oli kävelyllä Fagerstan keskustassa, kun kaksi nuorta miestä ajoi mopolla paikalle ja hyökkäsi naisen kimppuun. Yksi nuorista potkaisi ruotsidemokraattien poliitikkoa vatsaan, jolloin tämä vajosi maahan.

Nordinin mukaan potku sattui tosi kovasti ja osumakohta oli kivulias vielä viikko poliittisesti motivoituneen iskun jälkeen.

Poliittinen motiivi paljastui hyökkäyksen aikana. Nordin uskoo, että hyökkäykseen afgaanit provosoi huppari, jossa oli Ruotsidemokraattien logo.

– Vitun SD-huora, sinä kuolet, toinen hyökkääjistä huusi Nordinille.

Marianne Nordin, joka Fagersta Nyheterin mukaan työskentelee uusruotsalaisten opettajana, saattoi todeta hyökkääjien olevan afgaaneja.

– Tunnistin heidät toimittuani opettajana vuosia.

Poliittisesta iskusta on tehty ilmoitus poliisille.

Nordin muutti Fagerstaan kolme vuotta sitten Tukholmasta, koska arveli paikan olevan turvallisempi. Iskun jälkeen hän on havahtunut siihen, että asia ei ole niin. Maahanmuuton myötä suurkaupunkeihin kehittyneet ongelmat ovat nyt todellisuutta myös pienissä kaupungeissa.

– Kyllä Fagerstassa pitää pystyä menemään kävelylle ilman riskiä tulla pahoinpidellyksi … Se oli hirveän epämiellyttävää mutta en suostu pelkäämään, Nordin korostaa.

  • 207
    Shares

Liity kannattajajäseneksi