Eurooppa Rikos

Ruotsin autopalot – viranomaiset pyytävät kansalaisia: ”Älkää pysäköikö talojen lähelle”

Husbyn mellakoiden toinen päivä vuonna 2013. Kuva Wikipedia.

Autopalojen leviämistä rakennuksiin pelkäävien pelastusviranomaisten pyyntö ruotsalaisille autoilijoille: ”Älkää pysäköikö talojen lähelle”.

Kuten koko Ruotsia, myös Lundia vaivaavat autopalot. Jotta suuremmilta vahingoilta vältyttäisiin, pelastusviranomaiset pyytävät ihmisiä parkkeeraamaan autonsa kauemmaksi taloista ja valaistuille paikoille, kertoo SVT.

Jonas Sandberg, Ruotsin pelastuslaitoksen tiedottaja kertoo, että autopaloissa toistuu sama kuvio. Palot alkavat ulkopuolisesta syystä alueilla, jotka eivät ole hyvin valaistu. Tämän vuoksi ihmisten tulisi parkkeerata autonsa näkyville ja hyvin valaistuille alueille.

Menneen kesän aikana tuli tarttui lundilaiseen kouluun, kun koulurakennuksen läheisyyteen parkkeerattu auto syttyi palamaan. Jotta suuremmilta tulipaloilta vältyttäisiin, ihmisten tulisi viranomaisten mukaan pysäköidä autonsa kauas rakennuksista.

Lundissa tutkitaan parhaillaan 21 autopaloa, joista kaikki ovat sattuneet kesäkuun 21. päivän jälkeen. Poliisi ei toistaiseksi osaa sanoa, onko paloilla yhteyttä toisiinsa, joten niitä tutkitaan erillisinä tapauksina.

Lundissa on palanut kaikkiaan 50 autoa tämän vuoden aikana. Yhtään tuhopolttajaa ei ole toistaiseksi pidätetty eikä poliisilla ole yhtään epäiltyä tiedossaan.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa