Eurooppa Rikos

Ruotsin Boråsin toukokuisesta mellakasta syytteet neljälle

Toukokuun 9. päivänä käytiin Boråsissa tapahtumasarja, joka on ravistellut kaupungin poliisilaitoksen henkilökunnan turvallisuutta. Koko päivän ja sitä edeltävän viikonlopun aikana oli Hässleholmin maahanmuuttajakaupungiosassa ollut hyvin rauhatonta. Poliisi sai klo 20.00 aikaan useita ilmoituksia, joiden mukaan uusruotsalaiset ampuvat raketteja päin ihmisiä ja viereisellä jalkapallokentällä on erittäin rauhatonta.

Paikalle lähti yksi poliisipartio eli kaksi poliisia ja tässä tapauksessa toinen poliiseista oli nainen. Paikanpäällä partio yritti rauhoitella villiintyneitä uusruotsalaisia, mutta tilanne vain kuumeni entisestään. Tapahtumien kerrotaan alkaneen, kuin poliisit tarkastivat erään oudosti käyttäytyneen mopedistin. Uusruotsalaiset käyttivät tätä tekosyynä ja hyökkäsivät poliisien kimppuun.

Partio koki tilanteen niin uhkaavana, että he sumuttivat kyynelkaasua jengiä kohti ja yrittivät saada heidät perääntymään ja tarkoituksena oli päästä partioautoon suojaan. Tässä yhteydessä toista poliisia potkaistiin niin voimakkaasti rintaan, että poliisi kaatui maahan. Kun taas osa uusruotsalaisista oli kiivennyt poliisiauton katolle ja konepellille ja he yrittivät hakata auton ikkunoita rikki.

Sen jälkeen tapahtumat lipesivät kokonaan käsistä. Maassa maannut poliisi ei päässyt heti ylös ja naispuolista poliisia yritettiin koko ajan kampittaa maahan. Nainen pystyi hetken puolustautumaan kunnes hän huomasi, että eräs uusruotsalainen oli käymässä hänen päällensä puukon kanssa. Nainen ehti nostaa kätensä eteen suojaksi ja puukko upposi naisen kainaloon.

Paikalle oli tullut tuohon mennessä entistä enemmän uusruotsalaisia ja nyt poliisit kaivoivat virka-aseet esille ja ampuivat ilmaan. Poliisin mukaan paikalla oli nyt 100- 150 uusruotsalaista. Varoituslaukausten jälkeen he saivat hiukan tilaa ja pääsivät autoon turvaan ja edelleen sairaalaan.

Naispoliisi sai onnekseen vain pistohaavan. Käden suojausliike luultavasti pelasti hänet suuremmilta haavoilta. Poliisin omien tutkimusten kautta epäiltyjä saatiin pian kiinni. Esitutkinnassa poliisit kertoivat, että joukko halusi selvästi aloittaa riidan.

Nyt on neljää muslimitaustausta nuorukaista vastaan nostettu syyte. Päätekijää on syytteessä epäiltynä murhayrityksestä. Tekijä on kurditaustainen mies ja väittää olevansa 17, vaikka on tosiasiassa 25- 30 vuotta. Hän on hakenut Ruotsista turvapaikkaa viime syksynä. Muut ovat syntynteet 1995- 1998 välisinä aikoina ja kotoisin Afganistanista ja Irakista.

Borås Tidningen

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit