Eurooppa Politiikka

Ruotsin feministipuolue haluaa vapaata maahanmuuttoa Euroopan unioniin ja pakolaisten tuomista lentoteitse mantereelle

Farida al-Abani. Kuva Oscar Stenberg / Wikimedia Commons / CC BY 2.5

Ruotsin feministipuolue haluaa puoluejohtajansa mukaan vapaata maahanmuuttoa Euroopan unioniin. Puoluejohtaja vaatii myös pakolaisten noutamista merten takaa Euroopan unioniin busseilla ja lentokoneilla.

Feminist initiative -puolueen (Fi) toisen johtajan Farida al-Abanin mukaan puolue haluaa muuttaa maahanmuuttopolitiikkaa laajemmassa mittakaavassa.

Nyheter Idag kertoo puolueen ajavan muun muassa vapaata maahanmuuttoa Euroopan unionin alueelle.

– Kyllä, pitkällä tähtäimellä. Aivan kuten Euroopan unionissa on vapaa liikkuvuus. Uskomme että köyhyyttä voidaan vähentää ja rauhan puolesta toimia globaalisti, puoluejohtaja selvittää puolueensa ajatuksia.

Fi haluaa myös tuoda turvapaikanhakijoita busseilla ja lentokoneilla merten takaa suoraan Euroopan unioniin, jotta näiden ei tarvitse vaarantaa itseään riskialttiilla Välimeren ylityksellä.

– Haluamme lähitulevaisuudessa nostaa pakolaisten uudelleensijoituskiintiöitä ja varmistaa, että naiset ja lapset voivat saapua turvallisesti EU:iin. Veneiden torjunnan sijaan meidän tulisi laittaa liikkeelle lentokoneita ja busseja, al-Abani kertoo.

Puolueella on ollut radikaaleja ehdotuksia maahanmuuton suhteen aiemminkin. Puolueen europarlamenttiedustaja Soraya Post vaati vuosi sitten maahanmuuttoa kritisoivien puolueiden kieltämistä.

– Puolueiden kuten SD [Ruotsidemokraatit] normalisoiminen on suuri uhka demokratialle ja ihmisoikeuksille. SD:n politiikka on homofobista, kansallismielistä, rasistista ja muukalaisvihamielistä … Heidän politiikkansa sulkee pois vähemmistöjä, feministi-MEP selvitti.

– Ruotsin täytyy kieltää rasismia puolustavat järjestöt … tai Ruotsi ajautuu kansanmurhaan, feministi Post maalaili.

  • 1.5K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi