Muu maailma

Ruotsin hallitus jatkaa, mutta kolme ministeriä vaihdetaan uusiin

Kuva Wikimedia Commons.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven siirsi lehdistötilaisuutta 45:llä minuutilla, mutta lopulta tilaisuus saatiin käyntiin. Paikalla tilaisuudessa oli Tomas Eneroth, Heléne Fritzon, Peter Hultqvist, Annika Strandhäll, Morgan Johansson ja pääministeri Stefan Löfven.

Heti alkuun Löfven kertoi, että ei aio tässä maailmantilanteessa jatkaa Ruotsin poliittista kriisiä. Toisin sanoen hallitus jatkaa, mutta ministereihin ja heidän salkkujakoihin tulee muutoksia.

Kolme ministeriä vaihdettiin uusiin. Sisäministeri Anders Ygeman erosi hallituksesta omasta pyynnöstään kuten infrastruktuuriministeri Anna Johansson. Terveys- ja urheiluministeri Gabriel Wikström eroaa toimestaan terveydellisistä syistä, hän on ollut sairaslomalla jo pitkään eikä ole osallinen IT-tapahtumissa.

Ygemanin tilalle tulee Morgan Johansson, jonka nimike jatkossa on oikeus- ja sisäministeri. Tomas Enerothista tulee infrastruktuuriministeri ja Helene Fritzonista maahanmuuttoministeri ja Annika Strandhällistä uusi sosiaaliministeri. Aikaisemmin oletettu eroaja puolustusministeri Peter Hultqvist pysyy toimessaan. Löfven painotti puheessaan, että Ruotsidemokraattien Jimmie Åkessonin epäluottamuslause puolustusministeriä kohtaan oli ”todella surkea esitys”.

Alliansenin epäluottamuslause koski myös puolustusministeriä kohtaan ja Löfven selitti hänen pysymistä hallituksessa sillä, että hän ei ollut millään tavalla osallinen IT-skandaalin syntymiseen. Näin ollen Alliansenin epäluottamuslause häntä kohtaan jatkuu.

Jakoa

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Uusimmat uutiset