Eurooppa Maahanmuutto

Ruotsin hallitus opettaa maahanmuuttajille, että väkivalta, sukuelinten silpominen ja lapsiavioliitot eivät ole sallittuja

Kuva FrankieF / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Ruotsin oikeus- ja maahanmuuttoministeri Morgan Johansson uskoo, että demokratiaa ja ruotsalaisia arvoja valottava kurssi auttaa kolmansista maista saapuvia turvapaikanhakijoita integroitumaan ruotsalaiseen yhteiskuntaan.

Ruotsin hallitus on päättänyt, että jatkossa kaikki maahan saapuvat turvapaikanhakijat joutuvat käymään sosiaalisen perehdyttämisen kurssin saavuttuaan maahan. Ruotsin maahanmuuttovirastolle on annettu tehtäväksi valmistella kurssi, joka antaa tietoa turvapaikkaprosessista, Ruotsin lainsäädännöstä sekä demokraattisista normeista ja arvoista.

Paketti sisältää tietoa muun muassa kunniaväkivaltaan, alistamiseen ja syrjintään liittyvästä lainsäädännöstä. Maahantulijoille kerrotaan moniavioisuudesta, sukuelinten silpomisesta, lapsiavioliitoista sekä perheväkivallasta. Paketissa kerrotaan myös, että rasismi ja muu vihamielisyys ei ole sopivaa.

– Kaikkien tässä maassa oleskelevien turvapaikanhakijoiden on tiedettävä, mitä oikeuksia ja velvollisuuksia sovelletaan ja millaista elämä täällä on, oikeus- ja maahanmuuttoministeri Morgan Johansson kertoo lehdistötiedotteessa.

Lähtökohtaisesti kurssi käydään Ruotsin maahanmuuttoviraston tiloissa, mutta se voidaan yhdistää esimerkiksi digitaaliseen itseopiskeluun. Joka tapauksessa naisilla ja miehillä on oltava ”yhtäläiset mahdollisuudet” osallistua.

Jos maahanmuuton laajuus säilyy viime vuosien kaltaisena, kurssitettavat eivät tule loppumaan kesken. Joulukuussa 2019 Ruotsin tilastokeskuksen tilastoista paljastui, että lähes viidennes Ruotsissa asuvista yli 10 miljoonasta ihmisestä on syntynyt muualla kuin Ruotsissa.

Yleisimmät maahantulijoiden lähtömaat olivat Syyria ja Irak.

Lähteet Ruotsin hallitus, Ruotsin tilastokeskus.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa