Eurooppa

Ruotsin kirkon teologi: Muhammed voi olla myös kristittyjen profeetta

Kuvat Shutterstock; Pixabay.

Voiko islamin profeetta Muhammed olla myös kristittyjen profeetta? Kyllä voi, sanoo Jakob Wirén, yksi Ruotsin kirkon tärkeimmistä teologeista.

Asia on kerrottu kirjassa nimeltä Tehdäänkö tilaa toiselle? jossa Jakob Wirén kirjoittaa muun muassa islaminuskoisten profeetta Muhammedista ja roolista, jota hän voi edustaa kristityille. Wirén on teologi ja kuuluu Ruotsin kirkon arkkipiispan henkilökuntaan.

Wirén väittää, että kristityt voivat pitää Muhammadia profeettanaan jo pelkästään siksi, että hän oli ”monoteismin puolustaja”.

– Profeetan käsite on melko avoin, Wirén sanoo.

Wirénin mielestä on tärkeää, että kristityt voivat ajatella Muhammedia kristillisenä profeettana, joka ”kunnioittaa” muslimeja. Hän valittaa, että kovin monet kristityt eivät pidä Muhammedista ja että ”julkinen keskustelu islamista usein myrkytetään ekstremismillä ja vihalla”.

Monet kuitenkin vastustavat näkemystä siitä, että Muhammedia voitaisiin pitää kristillisenä profeettana.

– Ajatus siitä, että Muhammed voisi olla profeetta myös kristillisessä perinteessä, on ristiriidassa sekä kristillisen että muslimiperinteen kanssa, kristillisen julkaisun Dagensin pääkirjoitustoimittaja Fredrik Wenell sanoo.

Lähde Fria Tider.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa