Eurooppa Maahanmuutto

Ruotsin kouluissa joka neljännellä oppilaalla on maahanmuuttajatausta

Kuva Publicdomainpictures.com

Ruotsin kouluissa joka neljännellä oppilaalla on maahanmuuttajatausta ja maassa on kouluja, joissa jopa 90 prosenttia oppilaista on ulkomaalaistaustaisia.

Ruotsissa joka neljännellä oppilaalla on maahanmuuttajatausta, kertoo SVT. Joissakin kunnissa on kouluja,  joissa jopa 90 prosenttia oppilaista on ulkomaalaistaustaisia.

– Koulujen segregaatio lisääntyy, toteaa Peter Fredriksson, joka johtaa Ruotsin valtion kouluvirastoa.

Sunnadalin koulussa Karlskronassa oppilaat ovat lähes yksinomaan maahanmuuttajataustaisia. Borlängessä monissa kouluissa ulkomaalaistaustaisia oppilaita on yli 80 prosenttia, ja Linköpingissä monissa kouluissa ulkomaalaistaustaisia oppilaita on jopa 90 prosenttia.

Koulujen tuloksissa on suuria eroja

Fredrikssonin mukaan syntyy maahanmuuttajataustaisten ja tietyn sosiaalisen taustan omaavien oppilaiden keskittymiä, mikä näkyy puolestaan koulujen tuloksissa.

Koulujärjestelmä yrittää vähentää näitä keskittymiä muun muassa laajentamalla oppilaiden ottoalueita ja yhdistämällä pienempiä kouluja suurempiin, ja eriytyneiden alueiden kouluja on jopa suljettu.

Tulevaisuus näyttää haastavalta, sillä kouluviraston vuosien 2017/18 tilastojen mukaan tilanne ei ole juurikaan parantunut.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit