Eurooppa Maahanmuutto

Ruotsin lukiolaki-afgaaneista vain alle prosentilla on töitä

Kuva Wikimedia Commons.

Ruotsin moderaattien (Moderaterna, suomalaista kokoomusta vastaava puolue) parlamenttiedustaja Hanif Bali kertoo, että 7000 lukiolain varjolla maahan jääneestä afgaanista vain 68 on saanut kokopäivätyötä.

Ruotsissa nuoret turvapaikanhakijat, joiden hakemus on hylätty ja jotka olivat päätöstä odottaessaan täyttäneet 18 vuotta, ovat voineet saada väliaikaisen oleskeluluvan saattaakseen lukio-opinnot loppuun.

– Noin 7000 kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneesta lukiolain perusteella maahan jääneestä vain 68 onnistui saamaan pysyvän työpaikan, ja oltuaan 5 vuotta maassa 5000 ei ole vieläkään saanut lukio-opintojaan saatettua päätökseen, Bali kirjoitti Twitterissä viime perjantaina.

– Silti lakimuutosta haluavat kuvailevat näitä henkilöinä, joilla on koulutus ja työ. Puhdas vale, Bali kirjoitti viitaten sosialistien ja vihreiden aloitteeseen lakimuutoksesta, jonka nojalla lukiolain mukaisen väliaikaisen oleskeluluvan saaneiden pysyvän maahan jäämisen ehtoja helpotettaisiin muun muassa laskemalla vähimmäistyössäoloaika kahdesta vuodesta yhteen vuoteen.

Afgaanien työllistyminen on ollut heikkoa eikä saapujien iästä ole varmuutta. Ruotsin maahanmuuttovirasto Migrationsverket on itse merkinnyt iän 78 prosentille noin 9000 alaikäisenä yksintulleena saapuneelle afgaanille. Yhdelläkään näistä 9000 afgaanista ei ollut henkilöpapereita.

99,4 prosenttia heistä on miehiä.

Lähteet Twitter, Kansalainen, Expressen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa