Eurooppa Maahanmuutto

Ruotsin maahanmuuttoministeri perui tapaamisen norjalaisen kollegansa kanssa

Sylvi Listhaug. Kuva Flickr Fremskrittspartiet.

Ruotsin ja Norjan välille on syntynyt mielenkiintoinen nokittelumaaottelu. Norjalaisen Fremskrittspartietin (Edistyspuolue) integraatio- ja maahanmuuttoministeri Sylvi Listhaug vierailee juuri nyt Ruotsissa. Ruotsin vastaava ministeri Heléne Fritzon (S) kuitenkin perui tapaamisensa Listhaugin kanssa lyhyellä varoitusajalla.

Kyse on siitä, että Sylvi Listhaug on tullut Skandinaviassa tunnetuksi kriittisistä maahanmuuttoon liittyvistä mielipiteistään. Hän myös lanseerasi aiemmin termin ”Svenska tillstånd”, Ruotsin tilanne. Norjassa termiä käytetään usein kuvaamaan Ruotsin ongelmallista tilannetta tietyissä lähiöissä.

– Ruotsissa on alueita, joissa poliisilla on vaikeuksia pitää yllä järjestystä. Kun he menevät näille alueille niin poliisin päälle käydään ja heitä kivitetään, Listhaug sanoi.

Listhaug oli nyt vierailulla Tukholmassa oppiakseen enemmän mitä tapahtuu Ruotsin suurkaupunkien syrjäytymislähiöissä.

– Onneksi Norjassa ei tapahdu sellaista, ja toivon sydämestäni, että sellaista ei tule myöskään tapahtumaan. Siksi on äärimäisen tärkeä ottaa oppia Ruotsista, jotta emme tee samoja virheitä. Mutta voimme myöskin ottaa oppia niistä asioista, joissa Ruotsi on toiminut oikein.

Listhaugin oli siis tarkoitus tavata ruotsalainen kollegansa, maahanmuuttoministeri Heléne Fritzon, mutta hän perui tapaamisen. Norjalaiselle VG-lehdelle lähettämässä tiedotteessaan Fritzon kertoo, että hän ei halua olla mukana norjalaisessa vaalipelissä, ja siinä, että Listhaug levittää vääriä mielikuvia Ruotsista.

Toisaalta Listhaug myöntää, että hänen Ruotsin vierailussaan on poliittinen taka-ajatus, maahanmuuttoon liittyvät asiat ovat hyvin tärkeitä Fremskrittspartietin vaalikampanjassa. Norjan Suurkäräjävaalit pidetään 11. syyskuuta.

Sylvi Listhaug tapasi Ruotsin vierailullaan poliisipäällikkö Dan Eliassonin, jonka kanssa he tekivät iltapäivällä vierailun Tukholman syrjäytymislähiöön Rinkebyhyn. Listhaug kertoi Ruotsin medioille, kysyttäessä onko hän nyt löytänyt uusia nyansseja vierailullaan, joita ei tiennyt aiemmin:

– Se mikä on selvää, on se, että asioihin olisi pitänyt puuttua ja panostaa jo paljon aiemmin. Tämä on se asia, mitä aiomme ottaa huomioon Norjassa. Norjassakin on joitakin alueita, jotka ovat menossa väärään suuntaan, Nyt asia on otettava vakavasti ja muutettava suuntaa.

Se mikä on mielenkiintoista niin Ruotsin media ei mainitse sanallakaan sitä, että Listhaug tapasi Ruotsissa Tino Sanandajin. Listhaug kertoo julkisella Facebook-sivullaan tapaamisen olleen onnistunut ja mainitsee, että maahanmuuton ongelmiin on puututtava ajoissa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa