Eurooppa Maahanmuutto

Ruotsin maahanmuuttopoliittinen komitea ehdottaa: Turvapaikkaa voisi hakea uudelleen kuusi vuotta nykyistä myöhemmin

Kuva Pixabay.

Ruotsissa turvapaikanhakija joutuu nykyisin odottamaan neljä vuotta ennen kuin hän voi hakea turvapaikkaa uudelleen. Maahanmuuttopoliittinen komitea aikoo keskustella karenssiajan kasvattamisesta kymmeneen vuoteen.

Osa lopullisen kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneista henkilöistä pysyy Ruotsissa laittomasti hakeakseen turvapaikkaa uudelleen heti ensimmäisen tilaisuuden koittaessa.

Nykyään turvapaikkaa voi hakea uudelleen neljän vuoden kuluttua lopullisesta kielteistä päätöksestä, mutta maahanmuuttopoliittinen komitea aikoo ensi viikolla keskustella myös vaihtoehdosta, jossa karenssia kasvatetaan kymmeneen vuoteen.

Uhkana on, että kielteisen päätöksen saanut turvapaikanhakija jää maahan karenssiajan pidentämisestä huolimatta, mutta komiteassa uskotaan kuitenkin pidemmän karenssin toimivan pelotteena.

Sosialistit, moderaatit, liberaalit ja kristillisdemokraatit haluavat nykyistä tiukempia sääntöjä, mutta ainoastaan Ruotsidemokraatit vaativat, että turvapaikkaa voisi hakea vain kertaalleen.

Ympäristöpuolue ja vasemmisto haluavat pitäytyä nykyisessä neljässä vuodessa, kun taas keskusta ei halua kajota turvapaikkalainsäädäntöön laisinkaan.

Komitean asialistalla on muitakin maahanmuuttoa koskevia asioita. Mietinnässä on, tulisiko Ruotsin asettaa yläraja vuosittain maahan saapuville turvapaikanhakijoille.

Lopullinen ehdotus on tarkoitus esitellä oikeusministeri Morgan Johanssonille (S) elokuussa.

Lähde SR.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa