Eurooppa Maahanmuutto

Ruotsin maahanmuuttoviraston entinen työntekijä myönsi afgaaneille viisumeita väärin perustein

Kuva Publicdomainpictures.com

Ruotsin maahanmuuttoviraston entistä työntekijää epäillään viisumien myöntämisestä afgaaneille väärin perustein. Maahanmuuttoviraston tutkijat ovat kuvailleet tapausta ammattimaiseksi ihmissalakuljetukseksi.

Nyheter Idag kertoo, että aiemmin Ruotsin maahanmuuttoviranomaisen palveluksessa ollut mies on myöntänyt 121 afgaanille viisumin väärin perustein.

Viisissäkymmenissä oleva mies on työskennellyt maahanmuuttovirastossa, mutta oli komennuksella ulkoministeriön palveluksessa eräässä lähetystössä rikosten tapahtuma-aikaan. Maahanmuuttovirasto aloitti miehen toimien tutkimisen jo vuonna 2016, ja hänet erotettiin tehtävistään vuonna 2017, kun väärinkäytökset alkoivat tulemaan ilmi.

Mies pidätettiin tiistaina samoin kuin kaksi muuta henkilöä, joita epäillään avunannosta rikoksiin.

Syyttäjä Anne Forsin mukaan kyse on 121 tapauksesta, joissa kaikissa osapuolena on Afganistanin kansalaisia, joita on autettu pääsemään Ruotsiin. Monet näistä Ruotsiin saapuneista afgaaneista ovat jättäneet sittemmin turvapaikkahakemuksen maahan.

Miehen motiivit eivät ole tiedossa, mutta maahanmuuttoviraston tutkijat ovat kuvailleet tapausta ammattimaiseksi ihmissalakuljetukseksi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit