Eurooppa Maahanmuutto

Ruotsin pääministeri: Jos joku kärsii vakavasta sairaudesta, hänen tulee saada oleskelulupa Ruotsista

Stefan Löfven (S). Kuva Olaf Kosinsky / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0 DE

Ruotsin hallitus uudistaa maahanmuuttolainsäädäntöä. Uuden lain on tarkoitus tulla voimaan ennen ensi kesää.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven kirjoitti Facebook-sivullaan lauantaina 19. lokakuuta, että Ruotsin hallitus muun muassa laajentaa oikeutta oleskelulupaan osana maahanmuuttolainsäädännön uudistusta.

– Erityinen varaus humanitaarisilla perusteilla tullaan esittelemään. Tapauksissa joissa on erityisen tuskalliset olosuhteet, kuten vakavissa sairauksissa, täytyy olla mahdollista myöntää oleskelulupa, Löfven kirjoitti viitaten maahanmuuttokomitean raporttiin.

Löfven väläytti myös tiukennuksia. Pääsääntöisesti oleskeluluvat tulisi myöntää väliaikaisina. Pysyvä oleskelulupa tulisi myöntää vasta kolmen maassaolovuoden jälkeen. Ehtona olisi ruotsinkielen osaaminen sekä kyky elättää itsensä.

Pääministerin mukaan kaikkien niiden, joilla ei ole oikeutta jäädä, tulee palata kotimaihinsa.

Sosiaalidemokraatit (Socialdemokraterna) ja vihreät (Miljöparti) ovat sopineet esittelevänsä lakialoitteen valtiopäivillä.

Maahanmuuttokomitean raportti lähtee konsultaatiokierrokselle ennen kuin se luovutaan valtiopäiville. Uuden maahanmuuttolain on tarkoitus astua voimaan ennen ensi kesää.

Löfven korostaa, että Ruotsin maahanmuuttopolitiikan tulee olla kestävää, laillista, tehokasta ja humaania. Sen tulee myös taata oikeus turvapaikkaan.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit