Eurooppa

Ruotsin pääoppositiopuolue ehdottaa rajojen sulkemista

 

Kuvituskuva.

 

Maltillisen kokoomuksen mielestä tilanne Ruotsissa on kestämätön

Ruotsin pääoppositiopuolue maltillinen kokoomus esitti maanantaina omat toimenpide-ehdotuksensa maahanmuuttokriisin ratkaisemiseksi.

Puolueen puheenjohtajan Anna Kinberg Batran mukaan tilanne on Ruotsissa kestämätön. Majoituspaikoista on puutetta, käsittelyajat ovat pitkät – jopa kaksi vuotta, ja kunnat antavat signaaleja etteivät ne selviä perushyvinvointisitoumuksistaan. Turvapaikanhakijavirta Ruotsiin ei vaikuta olevan myöskään vähenemässä.

Puolueen ehdotus on kolmiosainen

  1. Ruotsin tulisi ottaa käyttöön väliaikaiset rajatarkastukset ja turvapaikanhakijat tulee käännyttää rajalla. Väliaikaisten rajatarkastusten aikana Ruotsin pitää kartoittaa muiden EU-maiden lainsäädäntö ja harmonisoida Ruotsin lainsäädäntä esimerkiksi Saksan kanssa.
  2. Palautusprosessin pitää olla tehokkaampi ja nopeampi. Poliiseille pitää saada lisää resursseja palautuksiin. Lisäksi hallituksen tulee ajaa palautusasioita kansainvälisissä suhteissa voimakkaammin. Ruotsin pitää saada palautussopimuksia tiettyjen maiden kanssa, ja sen pitää olla kehitysavun ehto sellaisten maiden kohdalla, joita asia koskee.
  3. Pienemmät EU-maksut. Ruotsin julkistaloudelle muodostuu nykytilanteesta miljardiluokan menot. Euroopan Komission ennusteen mukaan maahanmuuton budjettivaikutus on suurin Ruotsissa. Ruotsin suuri vastuu turvapaikanhakijakriisissä tulisi huomioida EU-maksuissa.

Suomessa yksikään eduskuntapuolue ei ole vielä ehdottanut turvapaikanhakijoiden käännyttämistä rajalla.

Asiasta tiedotti maltillinen kokoomus

Toimitus
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa