Eurooppa Maahanmuutto

Ruotsin poliisi aloittaa maanantaina rajatarkastukset

Malmön keskusrautatieasema. Kuva Wikipedia / News Oresund.
Ruotsin poliisi kertoo iltapäivällä julkaisemassa tiedotteessaan, että se aloittaa maanantaista 2. heinäkuuta alkaen rajatarkastukset useilla rajanylityspaikoilla. Tehotoimia aiotaan jatkaa ainakin 11. marraskuuta asti.

Ruotsin hallitus teki vuonna 2015 päätöksen, että maa palauttaa EU:n sisäiset rajatarkastukset yleisen järjestyksen ja sisäisen turvallisuuden takia. Sen jälkeen hallitus on päättänyt, että tarkastuksia jatketaan tarkoituksena valvoa turvapaikanhakijoiden tuloa sekä mahdollisia terroristeja.

Tosin viimeisen vuoden aikana ainakaan Tanskasta Kööpenhaminasta tulevaa liikennettä on tarkastettu vain satunnaisesti. Kööpenhaminasta tulee kymmeniä junia päivittäin Malmöön ja rajanylitystarkistuksia on tehty kerran viikossa. Öresundin sillan yli kulkevaa autoliikennettä ei ole valvottu kuin normaalilla huumekoiravalvonnalla.

Poliisi arvioi kuitenkin, että tilanne on muuttunut sen jälkeen kun tilanne aiemmin hieman rauhoittui. Tiedotteessa sanotaan:

– Uhkakuva on nyt hieman erilainen kuin aiemmin. Hallituksen arvion mukaan tilanne on sellainen, että rajapoliisi tarvitsee mahdollisuuksia tehdä rajatarkastuksia myös muillakin rajanylityspaikoilla.

Tätä taustaa vasten poliisi aloittaa maanantaina rajatarkastukset kaikissa Etelä-Ruotsin laivasatamissa, jonne tulee matkustajalaivaliikennettä Saksasta. Öresundin sillalla alkaa autoliikenteen valvonta kuten kaikissa Tanskasta Ruotsiin tulevissa autolauttasatamissa.

Lisäksi tarkistukset tulevat voimaan Tukholman ja sen ympäristön matkustajalaivasatamiin. Niin ikään rajatarkastukset aloitetaan suurimmilla lentokentillä Tukholmassa, Göteborgissa, Malmössä ja Skavstassa.

Poliisi kehottaa tiedotteessaan pitämään mukana henkilöpapereita tai passia rajaa ylitettäessä, myös jos henkilö tulee Pohjoismaista tai muista Schengenmaista.

Ruotsin poliisi

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa