Eurooppa

Ruotsin poliisi ei pidä koraanin polttamista viharikoksena

Kuvituskuva. Kuva Shutterstock.

Ruotsin lakien mukaan uskontoa saa kritisoida. Kun epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, kohteena tulee olla yksilöt.

Kaksi viikkoa sitten Akram Abo Hamidi sai todeta, kun kaksi miestä ja kaksi naista poltti rikki revityn koraanin arabialaisen elintarvikekaupan edessä Ronnebyssä.

– Koraaniin oli kirjoitettu, että islam on nyt loppu. Sydämeen koskee, sillä emmehän elä keskiajalla, Hamidi valitti. Paikalla oli myös possunlihaa.

Vain pari viikkoa aiemmin Kallingen kansantalon edustalta löydettiin kaksi rikki revittyä koraania. Myös täältä löytyi possunlihaa.

Poliisi ryhtyi tutkimaan Ronnebyn tapahtumia vain keskeyttääkseen pian tutkinnan. Epäilty rikos oli kiihottaminen kansanryhmää vastaan, mutta nyt poliisi totesi, että rikosta ei ole tapahtunut.

– Tällaisia rikoksia tutkii viharikosryhmä Malmössä. Esitutkinnan johtaja on tehnyt päätöksen. Ruotsin lakien mukaan uskontoa saa kritisoida. Kun epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, kohteena tulee olla yksilöt, toteaa Thomas Johansson poliisin tiedotuksesta.

Kallingen koraaninpolttamisen tutkinta keskeytettiin todisteiden puuttumisen vuoksi.

Lähteet SVT (1, 2).

  • 840
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset