Eurooppa Rikos

Ruotsin poliisi ottaa lennokit käyttöön Malmön rikollisuuden torjunnassa

Kuva Shutterstock.

Malmön poliisi taistelee nyt rikollisuutta vastaan lennokeilla.

Rimfrost on kansallinen ohjelma Ruotsissa, jonka avulla maan viranomaiset pyrkivät kitkemään ammuskeluita ja räjäyttelyitä. Malmön poliisi aikoo Rimfrost-ohjelman alla taistella rikollisuutta vastaan valvomalla kaupunkia kauko-ohjattujen lennokkien, dronejen avulla.

– Ne auttavat ennalta estämään ja lopettamaan rikollisuuden, toteaa Michael Mattsson, Rimfrost-ohjelman varakomentaja eteläisessä Ruotsissa.

Lennokit tulevat suorittamaan valvontatehtäviä kellon ympäri joulukuun 10. 2019 ja maaliskuun 8. 2020 päivän välisenä aikana.

– Käytämme lennokkeja tulevien kuukausien aikana aina kun tarvetta on. Ne täydentävät mukavasti katupartioita ja muita turvallisuuden takaamiseen tähtääviä menetelmiä, varakomentaja toteaa.

Lennokkien lisäksi poliisi pyrkii estämään Malmön rikollisuutta kiinteiden valvontakameroiden ja helikoptereihin asennettujen kameroiden avulla.

Malmön rikollisuus tekee kaupungista joillekin sen asukkaille mahdottoman asua. Vuonna 2018 40-vuotias mies päätti vaihtaa Ruotsin hyvinvointijärjestelmän tuoman turvallisuuden toisenlaiseen turvallisuuteen ja lähteä Malmöstä.

– Vuosi sitten päätin lähteä pois Malmön keskustasta Ruotsin ulkopuolelle etsimään turvallisempaa elämää.

Hän päätti vaihtaa hyvinvointijärjestelmän tarjoaman turvallisuuden toisenlaiseen turvallisuuteen.

– Elän ja teen työtä eurooppalaisissa suurkaupungeissa, suuremmissa kuin Malmö, eikä minulla tarvitse olla ”silmiä selässä”.

Vuonna 2018 Malmön asukkaista 45,9 prosenttia oli maahanmuuttajataustaisia. Törnrosen-Örtagårdenin lähiössä maahanmuuttajataustaisia on 94 prosenttia asukkaista.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Tagit

Kansalaisen verkkokauppa