Eurooppa Rikos

Ruotsin sisäministeri ryöstäjistä, jotka virtsasivat uhrinsa suuhun: ”He tuntevat toivottomuutta”

Mikael Damberg (S). Kuva Europaportalen.se / CC BY 2.0

Ruotsin sisäministeri uskoo, että uhrinsa sadistisesti ryöstäneet ja tämän suuhun virtsanneet tuntevat olonsa Ruotsissa toivottomaksi ja ulkopuoliseksi.

Joulukuussa 2019 ruotsalainen 18-vuotias nuorimies oli palaamassa töistä kotiin Göteborgissa, kun kaksi ulkomaalaistaustaista nuorta päätti ryöstää hänet. Ulkomaalaisnuorista toinen koki tarvitsevansa uuden puhelimen.

Saatuaan 18-vuotiaan puhelimen haltuunsa, ulkomaalaisnuoret päättivät, että tämän tulee nostaa pankkikortilla tilinsä tyhjäksi ja antaa rahat heille. Suunnitelma kuitenkin epäonnistui, koska tilillä ei ollut rahaa eikä siirto toiselta tililtä pankkikorttitilille onnistunut, sillä ulkomaalaisnuoret olivat vaatineet 18-vuotiasta nollaamaan puhelimen.

Epäonnistumisesta turhautuneina ulkomaalaisnuoret pahoinpitelivät 18-vuotiasta ja toinen heistä virtsasi tämän suuhun toisen kuvatessa videon, joka lähti leviämään sosiaalisessa mediassa.

Sosialistipuolueeseen kuuluva sisäministeri Mikael Damberg selittää Nyheter Idag -lehden mukaan kasvavaa rikollisuutta toivottomuudella ja yhteiskuntaan kuulumattomuuden tunteella.

– On ilmeistä, että moraali puuttuu täysin. Nämä nuoret pystyvät tekemään millaisia tekoja hyvänsä toisia nuoria kohtaan … Yhteiskunta ei puutu riittävän aikaisin, Damberg kertoo.

– Jotkut ihmiset tuntevat olonsa toivottomaksi, he eivät ole saaneet suoritettua kouluaan loppuun ja he kokevat olevansa yhteiskunnan ulkopuolella, Ruotsin sisäministeri selittää kysyttäessä, miksi rikollisuus kasvaa juuri Ruotsin ”herkillä alueilla”, jotka lähes poikkeuksetta ovat maahanmuuttajavaltaisia alueita.

  • 7.3K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi