Eurooppa

Ruotsin sukupuolten tasa-arvoviranomaisen lähes yksinomaan naisista koostuva henkilöstö häiriköi ja kiusaa toisiaan ja voi huonosti

Du Gamla Du Fria. Kuva Per Olof Forsberg / Wikimedia Commons / CC BY 2.0
Ruotsin uuden sukupuolten tasa-arvoviranomaisen toiminta on vaakalaudalla. Työyhteisön ilmapiiri on niin huono, että 70 prosenttia henkilöstöstä uhkaa sairastuminen. Viranomaisen johtoryhmä koostuu lähes kokonaisuudessaan naisista.

Ruotsin sukupuolten tasa-arvoviranomaisen henkilökunta koostuu lähes yksinomaan naisista. Johtoryhmässä on 8 naista ja yksi mies. Viraston tehtävänä on analysoida sukupuoliasioita muiden viranomaisten kanssa ja auttaa näitä sukupuolten tasa-arvoa koskevissa asioissa.

Kun vain 10 kuukautta on kulunut viraston perustamisesta, sisäinen raportti osoittaa, että työyhteisön ilmapiiri on niin huono, että 70 prosentilla henkilöstöstä on riski sairastua. Asiasta kertoo Sveriges Radio.

Lähes puolet henkilöstöstä kokee johtamistavan epäreiluksi ja saman verran kokee, että esimiehen tuki on heikkoa. Raportin mukaan osa kokee kohdanneensa kiusaamista ja häirintää.

Joka toisella on unihäiriöitä ja heillä on myös riski saada burn-out stressin vuoksi.

– Mitä ilmeisimmin kyseessä on asia, joka tulee ottaa vakavasti, sanoo viraston johtaja Lena Ag.

Jopa arvoiltaan ääriliberaalissa ja feministisessä Ruotsissa viranomainen on toimillaan herättänyt ihmetystä.

Sukupuolten tasa-arvoviranomainen on muun muassa osoittanut 42 miljoonan Ruotsin kruunun budjetistaan puoli miljoonaa kruunua  “Mensen – työpaikkojen menstruointisertifiointi” -projektille. Projektin kuvauksen mukaan kuukautisia ympäröi nykyään voimakas tabu, joka johtaa laajaan vaikenemisen kulttuuriin ja tietämättömyyteen, ja tällä on menstruoivien elintilaan vaikutuksia.

 

  • 294
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset