Eurooppa

Ruotsin turvallisuustaso on pudonnut muiden Pohjoismaiden alapuolelle

Kuva Pixabay.

Ruotsi ei enää ole muiden Pohjoismaiden joukossa, kun tarkastellaan maiden turvallisuutta.

International SOS -sivusto julkaisee vuosittain matkustajien käyttöön kartan maailman turvallisimmista ja vaarallisimmista maista.

Arvioinnin suorittavat riskinhallinta-asiantuntijat, jotka käyttävät lähteenä muun muassa maiden poliittisen väkivallan, yhteiskunnallisen levottomuuden ja rikollisuuden tasoa. Maat jaetaan viiteen riskiluokkaan – merkityksetön, matala, keskiverto, korkea ja äärimmäinen.

Vuoden 2020 kartta on nyt julkaistu, ja sen mukaan matkustajia uhkaava riski on merkityksetön kahdeksassa Euroopan maassa: Sloveniassa, Andorrassa, Luxemburgissa, Sveitsissä ja neljässä Pohjoismaassa – Islannissa, Suomessa, Norjassa sekä Tanskassa mukaan lukien Tanskalle kuuluva Grönlanti.

Ruotsi loistaa kuitenkin poissaolollaan.

International SOS -sivuston riskianalyysin mukaan Ruotsin riskitaso on kohonnut tasolle ”matala”. Matkustajien näkökulmasta riski kohdata Ruotsissa väkivaltaa, joutua yhteiskunnallisten levottomuuksien aiheuttamien tapahtumien tai rikollisuuden uhriksi on sama kuin monissa muissa Länsi-Euroopan maissa nykyään – tai kuten Marokossa, Uzbekistanissa, Namibiassa, Iranissa ja Senegalissa.

  • 733
    Shares
Tagit