Eurooppa

Ruotsin uusi tupakkalaki iskee lujasti vesipiippukahviloihin

Kuva Wesley Nitsckie / Flickr / CC BY-SA 2.0

Ruotsin uusi tupakkalaki iskee lujasti myös vesipiippukahviloihin. Nyt on aloitettu nimien keruu aloitetta varten, jonka toivotaan saavan aikaan poikkeuslupa vesipiippukahviloita varten.

Vesipiippukahvilaa pyörittävän Karen Harutyunyan mukaan koko toimiala on shokissa, kertoo StockholmDirect. Vesipiippukahvilan pitäjä on laittanut liikkeelle aloitteen, jonka keräämien nimien avulla hän toivoo saavansa muutoksen Ruotsin maanantaina voimaan astuneeseen tupakkalakiin. Uusi laki kieltää tupakoinnin aiempaa useammissa julkisissa tiloissa, kuten leikki- ja urheilukentillä, ulkoilmakahviloissa ja julkisen liikenteen pysäkeillä.

Harutyunyan perustelee vetoomustaan muun muassa sillä, että monet vesipiippukahviloiden asiakkaista ovat maahanmuuttajia, jotka ilman Lähi-idälle tyypillisiä vesipiippukahviloita norkoilisivat kaduilla rikoksia tehden.

– Meillä on paljon sosiaalisia ongelmia, kuten ammuskeluja ja sen sellaista. Me autamme. He tulevat tänne istuskelemaan, polttelemaan piippua ja norkoilemaan keskustassa norkoilun sijaan, vesipiippuyrittäjä perustelee.

Uusi laki tulee yllätyksenä Ruotsin noin 100 vesipiippukahvilayrittäjälle, jotka eivät ole aiemmin ymmärtäneet lain koskevan myös vesipiippuja.

  • 249
    Shares