Eurooppa

Ruotsin viikonlopussa ahdisteluja, autopaloja ja koulunpolttoja

680

Ruotsissa viikonloppu oli hurja. Tukholman ahdistelutapaukset säväyttivät viikonloppuna, mutta sen varjoon on jäänyt auto- ja koulupalojen oikea tsunami. Palotutkija Patrick van Hees kertoo, että tällaiset palot ovat aina huipussaan viikonloppuna ennen koulujen alkua, ilmiö kertoo tyytymättömyydestä.

Lauantai-sunnuntaiyönä sytytettiin useita kymmeniä koulu- ja autopaloja sekä muita pienempiä paloja.

Hudiksvallissa yritettiin sytyttää koulu klo 21.00 aikaan. Hälytys tuli automaattihälytyksenä, mutta palo ei ehtinyt syttyä kunnolla. Upplands-Väsbyssä klo 21.07 sytytettiin auto ja Västeråsissa laitetiin mopo tuleen klo 22.37. Trollhättanissa tuikattiin myös mopedit tuleen, sillä kaksi mopoa paloi klo 22.39. Södertäljessä oli klo 23.48 auto tulessa aivan päiväkodin seinän vieressä. Hälytys tulikin rakennuksen automaattihälytyksestä. Nyköpingissä klo 00.51 sytytettiin auto. Tukholmassa Spångan urheilukentän kupeessa pari autoa tuleen klo 01.13. Örebrossa tielle hyytynyt auto tuleen klo 01.18. Västeråsissa kolme autoa tuleen klo 01.21. Nälstassa mopo tuleen 01.32.

Ja lisää tulee: Österbergassa sytytettiin auto klo 01.52 ja Karlskronassa klo 02.03 kaksi autoa. Laxåssa taas miehellä hyytyi auto tien poskeen ja hän lähti hakemaan kaveriaan hinausapuun. Sillä aikaa auto tuikattiin tuleen. Helsingborgissa klo 02.21 auto tuleen ja puolenkymmenestä autosta ikkunat rikki. Olofströmissä kaksi autoa tuleen klo 03.38 ja kaupanpäälle paloivat viereisetkin autot.

Edelleen Vessigebrossa paloi 04.47 auto ja Vaggerydissä 05.00 auto tuleen. Vaggerydin poliisille papukaijamerkki, sillä he saivat neljä 1998 syntynyttä miestä rysän päältä. Muihin paloihin tekijä ”tuntematon”.

Myös kuluva sunnuntai-maanantaiyö on ollut yhtä hurja. Uppsalassa Stenhagenissa klo 23.51 auto tulessa. Malmössa 23.51 sytytettiin viisi autoa tuleen. Västeråsissa klo 01.29 kaksi autoa tuleen. Palo levisi myös viereisiin autoihin.

Seuraamme tilannetta jatkuvatko tuhopoltot arjen alettua.

POLISEN

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa