Eurooppa

Ruotsin yleisradio nimitti BLM-johtajan ehdokkaaksi ”Vuoden tukholmalainen” -äänestykseen

Kuvakaappaus Youtube. Göteborgin BLM-mellakka kesäkuussa 2020.

Äärivasemmistolaisen identiteettipoliittisen Black Lives Matter -liikkeen (BLM) Ruotsissa perustanut Aysha Jones on nimitetty ehdokkaaksi Vuoden tukholmalainen -äänestykseen.

Tukholman P4 ja SVT antoivat yleisölle mahdollisuuden äänestää tukholmalaista, joka on kuluneen vuoden aikana antanut erityisen vahvan vaikutelman.

Vuoden tukholmalainen valitaan viiden ehdokkaan joukosta. Nyt Ruotsin valtion media on nimennyt yhdeksi ehdokkaaksi Aysha Jonesin, joka perusti BLM-liikkeen Ruotsiin ”vastustaakseen rasismia”. Nainen toimii järjestön puheenjohtajana.

BLM on järjestänyt useita laittomia mielenosoituksia, muun muassa Göteborgissa kesäkuussa. Mielenosoitus osoittautui väkivaltaiseksi maahanmuuttajien aikaansaamaksi kaaokseksi, jonka aikana poliisi sai kivisateen niskaansa.

Jones on myös levittänyt salaliittoteorioita poliisien harjoittamasta rasistisesta profiloinnista.

Kesäkuussa BLM järjesti keskustelutilaisuuden internetissä. Tukholmassa poliisina toimivan Hanif Azizin oli myös tarkoitus osallistua, mutta kun Jones kuuli Azizin kiistävän rakenteellisen rasismin poliisivoimissa, BLM-johtaja perui välittömästi Azizin osallistumisen.

Vuoden tukholmalaisen äänestys jatkuu tammikuun 3. päivään saakka.

Lähde Nyheter Idag.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit