Eurooppa Maahanmuutto

Ruotsissa ​​asuntoja korvamerkitään maahan saapuville afgaaneille

Kuvakaappaus Facebook.

Tukholmassa valmistellaan nyt asuntoja 41 afganistanilaiselle, jotka ovat työskennelleet Ruotsin Kabulin suurlähetystössä. Afgaanit ja heidän perheensä tuodaan Ruotsiin hallituksen toimesta.

Tukholmassa on huutava pula asunnoista, mutta 41 afganistanilaisen sekä heidän perheidensä asuttaminen ei tuota ongelmia.

Asunnot ovat perusvarustuksella. Saapuville ja heidän perheilleen järjestetään myöhemmin koulutusta.

Valtuutettu Jan Jönsson (L) kertoo, että Tukholmassa on tapana ottaa vastaan ​​pakolaisia ​​ja vastaanotto-ohjelma on jo käynnissä.

Tavanomaisesta poikkeavaa on se, että vastaanottaminen tapahtuu hyvin lyhyellä varoitusajalla.

Tilaa
Ilmoita
guest
44 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
kartsa

V 2015 kun Sipilä päästi Eu:maan läpi laittomasti pakolaisia jotka olisivat voineet jäädä ruotsiin. Sipilän hallitus antoi pakolaisten vastaanottoon 600 miljoonaa, tiestön perus parannukseen, 300 miljooonaa vanhustenhoitoon 30 miljoonaa.Eikä nikotellut yhtään rahat löytyi kuin Nopelle aamiainen jälki onkin sitten historiaa ainakin täällä Oulussa on siinä Suomalaisilla Naisilla kestämistä.

John Quiman

Orpo vakuutti kansalle silloin, että ei niitä voi estää tulemasta, on pakko ottaa vastaan.

Jokunen vuosi myöhemmin Orpo kertoi hymyssä suin, että olisi voitu estää tulemasta Ruotsista ja olisi voitu palauttaakin. Hän siis tunnusti huijanneensa suomalaisia ja oli siitä vieläpä ylpeä.
Orpo vakuutti kansalle silloin, että ei niitä voi estää tulemasta, on pakko ottaa vastaan.

Jokunen vuosi myöhemmin Orpo kertoi hymyssä suin, että olisi voitu estää tulemasta Ruotsista ja olisi voitu palauttaakin. Hän siis tunnusti huijanneensa suomalaisia ja oli siitä vieläpä ylpeä, ikään kuin hän olisi nerokas poliitikko.

Viimeksi muokattu 5 kuukautta sitten by John Quiman
Irmeli

Mitäpä ei kultakimpaleiden eteen tehtäsi. Onkohan rappukäytävät vuorattu punaisilla matoilla…

Janne

Talebania pakenevat afgaanit ei todellakaan ole mitään meidän kavereita ja hyviä tyyppejä. Afganistanissa pahat tyypit hävisivät toisille pahoille. Ei se tee häviäjästä hyvää. Jos talebanit on kiihkouskovaisia, niin nämä tänne pakenevat haluavat rahaa (vaikka huumekaupalla) ja naisia (vaikka raiskaten). Haavistonkin sylissä ollut vauva on 16 vuoden kuluttua raiskaamassa jotain tyttöparkaa (olettaen, että se vauva on poika).

Anonyymi

Vain 41? Suomi tuo 200 enemmän ja myös asuntopulan vaivaamassa Helsingissä asunto järjestyy takuuvarmasti. Haavisto käy presidenttikampanjaa ja oikein liikuttuu pienestä vauvasta. Onkohan koskaan käynyt pakolaisleirissä, jossa miesten hylkäämät vanhukset, naiset ja lapset sinnittelevät vuodesta toiseen ilman toivetta lottovoitosta päästä Suomeen?

Haaviston krokotiilinkyyneleet

Eikös sieltä pitänyt tuoda konsulissamme työskennelleitä?

Mitähän duunia 2viikkoinen Suomelle teki.

Toimiko turvamiehenä?

Ilkka Forsten

Islamilaisissa maissa kaikki pojat syntyvät sotureiksi, joten 2 viikon iässä mikä tahansa vartiointi kyllä onnistuu kunhan pitää vierellän itkuhälyyttimen.

Jussi Nuuka

Yli 170 tuotiin sanoo Ruotsin ulkoministeri. Moniko on afgaani, ei kerrota. Kallis oli kuljetus ja kallis on tulevaisuus. 2015 tulleista elättää vain runsas 30% itsensä SVTn mukaan.

John Quiman

Elättääkö se 30 % itsensä, vai tekeekö matalapalkkatyötä ja saa kaikenlaisia tukia?

Who Knows

Voihan olla ettei se 30%akaan itseään elätä mutta näytti SVTn mielestä paremmalta kun niin kirjoitettiin?
Ja voihan itsensä toki elättää monella tavalla, sekä laillisesti että laittomasti.

Ilkka Forsten

Enää puuttuu islamilaiset ” vaakatasotyöläiset.” Tätä termiä keksittiin käyttää 1900 luvuin alussa New Yorkissa kun tehtiin tutkimusta siitä, millä itse kukin ylläpitää elämäänsä. Se on kaunis kiertoilmaus sille että tutkimus paljasti hälyttävän paljon huo*****a kaupungin katukuvasta.

Ilkka Forsten

Niin, täälläkin vihreät ja demarit puhuu siitä kuinka Abdullah on nyt työllistynyt ja paikkaa kestävyysvajetta, mutta jostain syystä se jätetään sanomatta että abdullahilla on kymmenen vaimoa ja kolmekymmentä lasta, joille pitää maksaa lapsilisät yms sossutuet.

Ilkka Mänttäri

👍👍👍

Hätätila tai väärinymmärrys

Tukholmasta voidaan myös kuljettaa junalla ja busseilla huonoin aines Suomen rajalle jossa syksyllä kylpylähotelleissa on kivasti tilaa.

John Quiman

Niin, ylijäämien dumppauspiste on Haaparannassa.

Kata

Juu Kivitippu on jo varmaan korjattu edellisten jäljiltä….

Ilkka Forsten

No jos yksi kivi tippu, niin ei sitä olisi tarvinut välttämättä korjata.

Kata

😀

Ilkka Forsten

Ruotsin vastaanotto-ohjelma on ollut käynnissä jo 1960 luvulta lähtien, ja nyt ollaankin sitten puolikalifaatti hitsarin johtamana.

Kata

Hitsari kuulemma taas marraskuussa eroaa…ja sitten taas osa kolme..”Hitsarin paluu III” 😀

Ilkka Forsten

” Älkää iloitko hitsarin katoamisesta, sillä puolue joka hänet synnytti on jälleen tiineenä.”

-Mukaelma Bertold Brecht:n sanoista toisen maailmansodan jälkeen-

Jaså

Tuppurainen on sitte käyny Tukholmassa konsultoimassa…

Kata

https://youtu.be/FvWF5PlAUlU Pekka kertoo…kovasti tehhään töitä ja silleen…rahaa on!

Alkaa noin kohdasta 17 min.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by Katariina Pihl
agentti 2030

Monesti tuntuu siltä kuin jotkut Euroopan maat olisivat lupautuneet ottamaan avoimen määrän pakolaisia parempiin oloihin siitäkin huolimatta, että niiden oma yhteiskuntarauha ja hyvinvointi saattaisi sen seurauksena oleellisesti heikentyä.

Ilkka Forsten

Niin ne onkin, ja arvaa mikä maa heiluu ykkösenä.

agentti 2030

Punavihreällä laidalla saattaa kenties olla joku yksittäinen päättäjä joka kieltäytyy ymmärtämästä tuota. Loput elää vaan tässä ja nyt ja ajattelee että joku muu saa syödä tuon matusopan karvaan kalkin.

Ilkka Forsten

Seuraava hallitus, se sen kalkin joutuu nielemään. Sitten kyllä vihreät ja demarit huutaa kuorossa, että katsokaa nyt Suomessa on noin paljon siirtolaisia joilla ei ole mitään työtä. Kuinka te kehtaatte. Se unohtuu että hekin kehtasivat hommata ne tänne mutta ei kantaa mitään vastuuta tulevasta.

Kaitsu

Samaa sakkia nää on kaikki afgaanit. Ei ole olemassa hyvää afgaania.
Selekään nää puukottaa heti tilaisuuden tullen.
Svedut nyt kuvittelee saavansa kesyjä afgaaneja, mutta susia sieltä tulee lampaan vaateissa, vai pitäiskö sanoo vuohen nahoissa.

Kaino-Vieno Huttunen

Erikoisafgaaneille ei sitten käy normivokki. Siihen joutuivat kuitenkin vuosina 2015 – 16 tulleet irakilaiset tyytymään. Saapa nähdä, miten Suomessa. Vastahan uutisoitiin vokkien lakkauttamisesta ja paikkojen vähentämisestä. Tarkoittaa kai sitä, että Suomessa on parisataa asunnotonta kantista pimenevissä ja viilenevissä syysöissä.

Nämäkin afgaanit näyttävät uutiskuvien perusteella edustavan hijab/burkaislamia. Missä sitten on ero talibanin jyrkkään sunnalaisuuteen. Vai onko ero yhtä pieni kuin sunnan ja shiian välillä. Kun kylmänlaskelmoivia poliittisia päätöksiä tehdään, ei siinä paina Suomen tai Ruotsin kaltaisten pienten maiden kulttuuri tai turvallisuus.

Aina samaa

Taitaa olla Ruotsissa niinkuin Suomessakin, että poliitikot ovat kansan suurin uhka.

Anonyymi

Kyllä. Kuten viisas ex-presidenttimme Risto Ryti vähän toisenlaisissa olosuhteissa on pukenut sanoiksi: ”Pahimmat vihollisemme ovat jo omassa keskuudessamme ja ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi.”

John Quiman

Nyt ne Rytin mainitsemat ovat maan politiikan huipulla ja niitä on paljon.

Ingen Gripen

Talibaneja luikkii noiden perässä rikastamaan kansankodin monikulttuurista harmoniaa.

Tuumailija

Se on hyvä varata talvea vasten talipalloja riitävästi, riittää thinteillä sitten nokittavaa, kuten muillekkin lintusille.

Lieväasteinen

Noista talipalloista tykkää haaskalinnut.

Keke

En usko näiden hyvien länsimaita auttaneiden hyvyyteen. Ovat hyvin todennäköisesti tulkanneet asioita väärin ja olleet huonoja oppaita. Kaksilla korteilla pelaamista. Taliban ei ole näille mikään uhka kuten ei muillekaan afgaaneille vaan tavallinen afgaani on Talibanin fanittaja.

Jarno Lehmussalo

Eikös Afgaanissa 99% kannatta samaa ns. ”oikeusjärjestelmää” (sharia-lakia)mitä Talibanit ovat nyt luvanneet. Tämä lupaus varmaan pitää. Taitaa olla hyvin toimiva tällaisissa sukuheimovaltiossa. Nauraahan ne majoissaan jos alkaa kuvailla jotain demokratiasta (no, minäkin nauran joskus).

John Quiman

Tiedä tuosta prosenttiluvusta. Kabulissa ne, jotka ehtivät nauttimaan suuremmasta vapaudesta eivät kai kannata. Siellä on paljon naisiakin, jotka ovat opiskelleet, eivätkä ole huiveja pidelleet. Maaseudulla on luultavasti hyvinkin vahva sharian kannatus talibanien tapaan. Kunhan arvailen, koska ei ole sattunut silmiin tosiasiallisia tietoja noista asioista.

Tuumailija

Suomesta voisi lähettää muutaman gallupin tekijän taloustutkimukselta kiertämään ovelta ovelle kyselyä; ookko nää talipallo ja kannatakko sarivata?

leeluo

”Suomesta voisi lähettää muutaman gallupin tekijän taloustutkimukselta kiertämään ovelta ovelle kyselyä; ookko nää talipallo ja kannatakko sarivata?”
Hoooo Mooooilanen asialle & hutisalo mukaan punaista mattoa pyyhkimään

Ilkka Mänttäri

Taitaa olla niin että jokinen maa vaatii sisällissotansa. Elämä Afganistanissakin on ollut vähän toisenlaista. Tosin nuo vanhoilliset uskontointoilijat eivät ole asioista mitään oppineet, itse kun olen niin nuori.https://www.youtube.com/watch?v=OP17WjQOrSY

John Quiman

Olipa mielenkiintoinen ja selventävä video. 60- ja 70-luvuilla siellä kävelivät tytöt minihameissa, opiskelivat ja kouluissa tytöt ja pojat olivat samoilla luokilla, eikä länsimaisilla turisteilla ollut ongelmia käydä siellä päin maailmaa.

Lopulta tuli rauhan uskonto vapauttamaan ja tytöt alkoivat ihan omasta vapaasta tahdostaan käyttää burkaa ja sulkeutua koteihinsa miestensä määräysvallan alle. Uskonnosta tuli kaikille ihan omasta vapaasta tahdosta elämälle ainoa keskeinen asia. Ihan kuin Iranissakin homma meni.

Mahtavatko afganistanilaiset nykynuoret edes tietää, että joskus oli toisin.

Ilkka Forsten

Se parhaiten nauraa joka toiselle kuoppaa kaivaa.

John Quiman

Hallitus rokotepolitiikallaan: joka toiselle kuoppaa kaivaa, joka toiselle ei.