Eurooppa Maahanmuutto

Ruotsissa aloitetaan ajo-opetus arabiaksi, koska suuri osa maahanmuuttajista ei läpäise koetta

Kuva Ruotsin kuljetushallitus.

Ruotsin kuljetushallitus aloittaa ajo-opetuksen suurten maahanmuuttajaryhmien kielillä, koska suuri osa ei läpäise koetta.

Sveriges Radion mukaan maahanmuuttajat ovat yliedustettuina autokoulun kokeissa reputtaneissa. Maahanmuuttajat väittävät syyn olevan ajo-opetuksen korkeissa kustannuksissa ja Ruotsin vaikeissa liikennesäännöissä.

Ruotsin kuljetushallitus aikoo korjata tilanteen aloittamalla ajo-opetuksen arabiaksi ja muutamilla muilla suurten maahanmuuttajaryhmien käyttämillä kielillä. Kuljetushallituksen mukaan ajokortin saaminen on maahanmuuttajille elintärkeää, sillä se vaikuttaa työnsaantimahdollisuuksiin ja integroitumiseen ruotsalaiseen yhteiskuntaan.

– Muulla kuin ruotsinkielellä pidetyn ajo-opetuksen tarve on kasvanut merkittävästi. Arabia tulee toisena heti ruotsinkielen jälkeen, 20 prosenttia kokeista, Ruotsin kuljetushallituksesta kerrotaan.

Malmössa toimiva autokoulun opettaja huomauttaa, että maahanmuuttajat aliarvioivat ajokokeen merkitystä.

– Opettajana minun täytyy jatkuvasti motivoida heitä ymmärtämään, miksi liikennesäännöt tulee osata. Silti kaikki eivät aina tajua. He luulevat, että auton ajaminen riittää, hän sanoo.

  • 847
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset