Eurooppa Maahanmuutto

Ruotsissa jopa 4,5 miljoonaa muslimia vuoteen 2050 mennessä

Kuva Pxhere.

Jos maahanmuutto jatkuu entisellään, Ruotsissa saattaa vuoteen 2050 mennessä olla jopa 4,5 miljoonaa muslimia. Tutkijat varoittavat kasvavista jännitteistä muslimien ja ei-muslimien välillä.

Dagen-lehti kertoo, että nykyisellä maahanmuuttotahdilla Ruotsissa saattaa olla jopa 4,5 miljoonaa muslimia vuoteen 2050 mennessä. Luvut ovat peräisin tutkimuslaitos PEW:ltä. Jos ennuste toteutuu, Ruotsissa olisi eniten muslimeja koko Euroopassa.

– Muutos on tietysti nopea siinä mielessä, että 1950-luvulla Ruotsissa asui vain muutama sata muslimia, Dagen-lehti kertoo.

Malmön yliopiston sosiaalisen antropologian professori Aje Carlbom esittää toisenlaisen näkökulman. Hänen mukaansa monet muslimit ovat sekularisoituneita ja hankkivat tämän vuoksi vähemmän lapsia.

Hän kuitenkin myöntää, että tulevaisuudessa tullaan varmuudella näkemään kasvavia jännitteitä ruotsalaisten ja muslimivähemmistön välillä. Hänen mukaansa on olemassa myös ryhmiä, jotka haluavat Ruotsiin sharia-lain ja jotka unelmoivat maailmaa hallitsevasta islamilaisesta kalifaatista.

– On tiedostettava, että muslimien ja ei-muslimien välillä erot ovat suuria. Usein arvot ovat melkeinpä päinvastaisia, kuten esimerkiksi tasa-arvoa ja seksuaalisia vähemmistöjä koskevissa kysymyksissä, professori toteaa.

  • 4.4K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset