Eurooppa Maahanmuutto

Ruotsissa koulussa opetettiin maahanmuuttajien äidinkielisillä tunneilla koraania

Koraani. Kuva Pixabay
Ruotsissa kaksi koulua on joutunut koulutarkastajien tulilinjalle, kun oli paljastunut, että niissä opetettiin maahanmuuttajataustaisille lapsille äidinkielisillä tunneilla koraania.

Asia tuli esille koulutarkastajille annetun vihjeen perusteella. Vihjeen nimetön antaja oli kertonut, että kouluissa opetetaan niin sanotuilla äidinkielisillä tunneilla koraania ja muita islamiin kuuluvia elementtejä, kuten rukouksia. Asiasta kertoo SVT.

Äidinkielisillä tunneilla vasta saapuneiden maahanmuuttajalasten pitäisi saada opetusta äidinkielellään, jotta he pysyvät jollain lailla luokkatovereidensa perässä samalla kun opettelevat ruotsia.

– Jos näin on, sen täytyy loppua heti. Sitä on täysin mahdotonta hyväksyä, Vingåkerin kunnassa erään koulun johtaja sanoi ja jatkoi, että koulun sääntöjen mukaan uskonnollinen sisältö ei oel sallittua kyseisillä tunneilla.

– Emme anna tiloja rukoilulle tai koraanin erityisopetukselle. Jos sellaista tapahtuu, sen täytyy loppua, koulun johtaja jatkoi.

Omalla äidinkielellä annettuun opetukseen oikeutettujen lasten määrä Ruotsissa on lisääntynyt dramaattisesti viimeisten 10 vuoden aikana nykyiseen noin 270 000:een.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa