Eurooppa Rikos

Ruotsissa kymmenen epäiltynä osallisuudesta raiskaukseen

Kuva Wikimedia Commons / public domain

Piteån poliisi pyytää edelleen yleisöltä vihjeitä tavoittaakseen kymmenen miestä, jotka osallistuivat seksuaalisen väkivallan tekoon viime viikon perjantaina.

Tapaus sattui ennen puoliyötä paikallisfestivaalin aikana. Meneillään oli perinteinen kyläjuhla Piteå dansar och ler (Piteå tanssii ja hymyilee).

Ilmoituksen tehnyt 20-vuotias nainen kertoo miesjoukon ryhtyneen juttusille, minkä jälkeen kaksi heistä tarttui naiseen kiinni ja johdatti hänet keskellä kaupunkia autotalliin. Yksi miehistä kävi häneen käsiksi tavalla, joka lain mukaan on raiskaus. Muut miehet katsoivat vierestä.

Nainen pääsi pakenemaan paikalta. Miehet olivat tummaihoisia ja heillä oli myös tummat hiukset.

Poliisi ei toistaiseksi ole saanut yleisövihjeitä, joiden perusteella tekijät voitaisiin tunnistaa. Viranomaiset uudistivat eilen, viikko tapauksen jälkeen vetoomuksensa yleisölle.

Tapauksesta ovat kertoneet paikalliset mediat, ensimmäisenä Piteå Tidningen sekä muun muassa Ruotsin yleisradion televisiokanava SVT uutissivuillaan.

Piteå on Norrbottenin läänin eteläisin kunta,. Se sijaitsee Skellefteån ja Luulajan puolivälissä. Kunnassa on yli 40 000 asukasta, joista hieman yli 10 prosenttia ulkomailla syntyneitä tai ulkomaalaisperäisiä. Suomalaisia kunnassa on noin 440 henkilöä. Keskustaajamassa asuu yli puolet kunnan väestöstä.

  • 461
    Shares