Eurooppa Maahanmuutto

Ruotsissa maahanmuuttajien etäopiskelussa ongelmia – oppilaat ovat lukutaidottomia eivätkä osaa käyttää tietokonetta

Kuva Pixabay.

Etäopiskelu on vaikeaa, jos oppilaat eivät osaa lukea tai kirjoittaa, käyttää tietokonetta eikä heillä ole internetliittymää.

Opetusta saadaan nykyään enimmäkseen tietokoneiden ja internetin avulla. Etäopetuksen tarkoituksena on estää koronaviruksen leviäminen. Tämä koskee myös ruotsalaista SFI-kielikoulutusta (Sverige för invandrare, ruotsia maahanmuuttajille). Opetuksessa on kuitenkin törmätty vakavaan ongelmaan.

SFI-opetuksen kantavana ajatuksena on antaa maahanmuuttajille lainaan tietokone, jonka avulla opetusta voisi saada kotona. Menetelmä ei kuitenkaan toimi kovin hyvin matalakoulutettujen maahanmuuttajien kohdalla. Osa oppilaista ei osaa lukea tai kirjoittaa millään kielellä, he eivät osaa käyttää tietokonetta eikä heillä ole internetliittymiä, kertoo SVT.

Joissain paikoissa kuten Norrköpingissä SFI-oppilaat ovat lähes yksinomaan edellä mainitun kaltaisia haastavia tapauksia. Siksi heidät on jouduttu jakamaan pieniin ryhmiin saamaan lähiopetusta perinteiseen tapaan.

– Digitalisaatio ei ole vain sitä, että saa tietokoneen, Åsa Andersson Rosin Norrköpingin SFI-koulusta muistuttaa.

Rajoittamalla opetusryhmien koot kolmeen maahanmuuttajaan, opetuksen järjestäjät toivovat estävänsä koronaviruksen leviämisen.

  • 1.6K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset