Eurooppa Rikos

Ruotsissa mies vapautettiin vaimonsa pahoinpitelystä koska tuli paremmasta perheestä

Kuva Pixabay
Ruotsissa oikeus vapautti vaimonsa pahoinpitelystä syytteessä olleen miehen, koska katsoi tämän perhetaustan paremmaksi kuin naisen. Pariskunta oli elänyt Sharian mukaisessa avioliitossa 7 vuotta.

Ruotsissa Solnan oikeus vapautti vaimonsa pahoinpitelystä syytteessä olleen miehen koska katsoi, että naiseen ei voinut luottaa, sillä oikeuden mielestä tämä tuli huonommasta perheestä. Asiasta kertoo Aftonbladet.

Oikeuden mukaan ei ole tavatonta, että naiset valehtelevat uhkailusta ja väkivallasta.

37-vuotias mies oli syytteessä vaimonsa pahoinpitelystä huhtikuussa 2015. Mies oli pahoinpidellyt häntä huonekaluilla, lyönyt häntä kasvoihin, vetänyt tukasta sekä painanut kenkää naisen kasvoja vasten.

Helmikuussa tekemässään vapauttavassa päätöksessä oikeus linjasi, että useiden seikkojen perusteella naiseen ei voi luottaa. Lisäksi oikeus väitti, että miehen perhe vaikutti hyvältä perheeltä, toisin kuin naisen.

”Naisen olisi pitänyt kääntyä perheen puoleen, ei poliisin”

Oikeuden mukaan naisen olisi pitänyt itkeä kertoessaan tapahtumista, ja hänen olisi pitänyt kääntyä miehen perheen puoleen ennemmin kuin poliisin.

Pariskunta oli ennen pahoinpitelyä elänyt 7 vuotta Sharia-lain mukaisessa avioliitossa.

Tapana on, että nainen kertoo [miehen] perheelle, että häntä on pahoinpidelty, jotta asia voidaan ratkaista perheen keskuudessa. Tosiasia, että nainen ei kertonut perheelle vaan poliisille vähentää hänen luotettavuuttaan entisestään, oikeus toteaa.

Oikeuden päätöksessä epäillään naisen silmän alla olleen mustelman syntyneen unenpuutteesta.

Sinelmä naisen silmän alla on sellainen, joka voi tulla myös liian vähästä unesta, oikeuden päätöksessä selitetään.

Naisen asianajaja on tyrmistynyt oikeuden päätöksestä.

Tuomio on loukkaava ja antaa signaaleja, jotka vaarantavat oikeusvaltion, asianajaja totesi.

Solnan oikeuden lautamies Ebtisam Aldebe sanoo, että ”tuomiossa on noudatettu Ruotsin lakeja”. Hän ei kuitenkaan suostunut kommentoimaan asiaa enempää Aftonbladetille.

 

 

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit