Eurooppa Rikos

Ruotsissa poliisi aloittaa taistelun katuammuskeluita vastaan pyytämällä anteeksi

Kuva Pixabay.

Malmön kaupunki yhdessä poliisin kanssa tuo kaduille amerikkalaisen mallin tappavan väkivallan vähentämiseksi. Malmössä mallia kutsutaan nimellä ”Stop shooting – Lopeta ampuminen”.

SvD kertoo uudesta ruotsalaisesta poliisin käyttäytymismallista, jonka mukaan poliisi pyytää anteeksi ihmisiltä.

David Kennedy, GVI-mallin yhdysvaltalainen keksijä perustelee toimintatapaa sillä, että monilla ”herkillä alueilla” ”haavat ovat niin syviä”, että poliisin täytyy ensin pyytää anteeksi saavuttaakseen asukkaiden luottamuksen.

– Rikollisuuden pysäyttäminen alueilla, missä ihmiset ovat vihaisempia poliisille kuin hyökkääjille, on mahdotonta, Kennedy kertoo.

Toimintamallin kantavana ajatuksena on se, että herkillä alueilla – joita myös no go -alueiksi kutsutaan – pahimmasta väkivallasta vastaa pieni osa asukkaista, jotka voidaan helposti tunnistaa ja saattaa vastuuseen.

Useimmat herkillä alueilla asuvista eivät hyväksy väkivaltaa, mutta joutuvat sietämään sitä pelätessään väkivaltarikollisia. Kun poliisi saavuttaa asukkaiden luottamuksen, nämä saattavat uuden toimintamallin mukaan paljastaa väkivaltarikolliset jo ennen väkivaltaisia tapahtumia.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit