Eurooppa Maahanmuutto

Ruotsissa poliisin ulkomaalaisvalvonta kirkon tiloihin herättää keskustelua

Lippu, Svenska kyrkan. Kuva Wikipedia.

Ruotsissa on syntynyt mielenkiintoinen tilanne viime viikkoisen talteenoton myötä. Poliisi teki perjantaina kirkon järjestämälle kesäleirille ulkomaalaisratsian, ja otti paikan päältä kiinni 16 henkilöä säilöön ja edelleen palautettavaksi kotimaihinsa. Henkilöillä ei siis ollut oleskelulupaa Ruotsissa, ja he olivat saaneet kielteiset päätökset oleskelulupahakemuksiinsa.

Kirkon mielestä poliisi toimi väärin. Asiaa perustellaan sillä, että kirkko olisi eräänlainen ”fredad zon”, rauhoitettu alue, jossa kovia kokeneet ihmiset voisivat turvallisesti oleskella. Kirkosta asiaa verrataan vaikkapa natsisaksan aikaisiin juutalaisiin kohdistuneisiin vainoihin, jolloin monet kirkot piilottivat juutalaisia joutumasta natsien vainon kohteeksi.

Kirkon mielestä siis on olemassa jokin alue, jossa ei ole lakia, jossa etsintäkuulutettu ihminen voi piileskellä poliisia ikäänkuin turvassa. Poliisi taas kertoi ajankohtaisohjelmassa, että ei ole olemassa mitään rauhoitettua aluetta. Ruotsin lait koskevat kaikkialla Ruotsin rajojen sisäpuolella. Jos poliisi tietää, että kirkon tiloissa oleskelee etsintäkuulutettuja ihmisiä poliisi tulee ja noutaa heidät.

Valtamedia lähtenyt asiassa kirkon puolelle. Se yrittää perustella asiaa mm. sillä, että kiinniotetut olivat kaikki perheitä ja heidän joukossaan lapsia. Nyt kysellään, että tulevatko poliisit jatkossa jahtaamaan paperittomia lapsia koulujen ulkopuolella ja aikooko poliisi jatkossakin piirittää tiloja, joissa tiedetään oleskelevan laittomasti maassaolevia.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa