Eurooppa Maahanmuutto

Ruotsissa turvapaikanhakijat eivät enää saa asua ”herkillä alueilla”

Kuva Publicdomainpictures.com

Itse majapaikkansa valitsevat turvapaikanhakijat joutuvat heinäkuun alusta alkaen huomioimaan uudet asuinalueita koskevat säännöt.

Ruotsin maahanmuuttovirasto ottaa heinäkuun 1. päivästä alkaen huomioon turvapaikanhakijan itse valitseman asuinpaikan. Jos turvapaikanhakija haluaa asua sosioekonomisesti herkällä alueella, joita myös joskus no go -alueiksi kutsutaan, hän saattaa menettää päivärahansa. Uudet määräykset eivät koske herkillä alueilla jo ennestään asuvia.

Lainsäädäntö astui voimaan tammikuun alusta lukien, mutta sitä aletaan soveltamaan vasta 1. heinäkuuta, mihin mennessä viranomaiset ilmoittavat listan edellä mainituista sosioekonomisesti herkistä alueista.

Jokaiselle turvapaikkaa hakevalle tarjotaan edelleen majoitusta maahanmuuttoviraston puolesta, mutta jos turvapaikanhakija haluaa valita itse asuntonsa, hänen tulee ottaa uudet määräykset huomioon.

Kevään aikana kunnat voivat ilmoittaa Ruotsin maahanmuuttovirastolle herkäksi katsomansa alueet. Vielä ei ole selvää, millä tarkkuudella, kuten kadun nimellä tai postinumerolla, alueet määritellään.

Ruotsissa 17 000 turvapaikanhakijaa oleskelee maahanmuuttoviraston järjestämissä asunnoissa, kun taas 22 500 turvapaikanhakijaa on järjestänyt majoituksensa itse.

Lähde Dagens Juridik

  • 229
    Shares