Eurooppa Rikos

Ruotsissa useita koulutappeluita aamupäivän aikana – Göteborgissa kuusi sairaalaan

Bergsjön koulun oppilaita.
Bergsjön koulun oppilaita.
Ruotsissa on sattunut päivän mittaan useita suuria koulupahoinpitelyjä ja puukotuksia. Koulurauha on ollut koetuksella. Klo 11.48 tehtiin Malmön Värnhemin koulusta hälytys. Tietojen mukaan kymmeniä uusruotsalaisia tappeli koulun pihalla. Tällä hetkellä ei tiedetä tarkasti kuinka monta henkilöä tappeluun osallistui, mutta tapahtumaa kuvataan isoksi.

Poliisi saapui paikalle usean partion voimin, jonka jälkeen tilanne rauhoittui. Alueella on myös siviilipoliisipartioita, jotka yrittävät selvittää mistä on kysymys.

Värnhemin koulu on tullut kuuluisaksi useista erilaisista ahdisteluista ja tappeluista. Viimeksi viime kuussa koulun johto päätti sulkea koulun muutamaksi päiväksi suurten levottomuuksien takia. Tuolloin kaksi jengiä liittoutui ja sen seurauksena kymmenkunta oppilasta pahoinpideltiin kesken koulupäivän.

Göterborgissa Bergsjön maahanmuuttajalähiössä käytiin aamun aikana vakava puukkotappelu, jonka seurauksena ainakin kuusi henkilöä vietiin sairaalaan paikattavaksi. Tapahtumat alkoivat klo 11.30 aikaan kun koulun viereisellä Rymdtorgetilla kymmenkunta naamioitunutta henkilöä hyökkäsi yläasteen oppilan kimppuun.

Sen jälkeen tappelu siirtyi koulun pihamaalle ja puukot kaivettiin esille. Koulun välitunnilla syntyi paniikki, kun sivulliset oppilaat ryntäsivät suojaan koulun sisätiloihin. Poliisi eristi nopeasti alueen ja aluetta haravoitiin poliisikoirien kanssa. Ketään ei kuitenkaan iltapäivään mennessä otettu kiinni, vaikka poliisin mukaan sillä on tiedossa osa tekijöistä.

Bergsjö on Göteborgin koillissuunnalla ja maineeltaan huonomaineinen maahanmuuttajalähiö.

Myös Umeåssa käytiin joukkotappelu paikallisen yläasteen pihalla. Tietojen mukaan kymmenkunta uusruotsalaista tappeli keskenään.

  • 9
    Shares