Eurooppa

”Ruotsista on tullut Pohjolan kalifaatti”

Kuva Shutterstock.

Unkarilaistaustainen pastori kirjoitti nämä sanat Etelä-Ruotsissa maanantaina Facebookiin.

Ruotsin luterilaisen kirkon pastori Iván Knézy uskoo, että arabit ovat valtaamassa Ruotsia, ja tämä huolestuttaa kirkonmiestä syvästi. Hän on havainnut, että Euroopan unionin, Ruotsin hallituksen ja arkkipiispan toimet edesauttavat aktiivisesti Euroopan vajoamista alennustilaan.

Pastori Iván Knézyn mukaan Ruotsista on tulossa islaminuskoisten yhteisö, Pohjolan kalifaatti.

Sosiaalisessa mediassa noussut kohu pastorin lausunnoista sai aikaan sen, että kirkko otti välittömästi etäisyyttä Knézyyn. Pastorista tehtiin ilmoitus Lundin tuomiokapitulille, joka käynnisti tutkinnan kannanotoista.

Knézyn mukaan sananvapaus kuitenkin koskee kaikkia, myös kirkonmiehiä. Pastori ei jäänyt odottamaan tuomiokapitulin selvityksen tuloksia vaan erosi tehtävistään keskiviikkona.

Ruotsin kirkko on tunnettu liberaaleista asenteistaan. Vuonna 2017 kirkko julkaisi kannanoton, jossa kirkko kannusti sukupuolineutraaleihin ilmaisuihin. Kannanoton mukaan jumalaa ei saisi sanoa herraksi.

Syksyllä 2019 Pyhän Paavalin katedraali Malmössä paljasti alttaritaulun, jossa esiintyi samaa sukupuolta olevia pareja ja transnainen.

– Sunnuntaina kirjoitetaan historiaa. Ruotsin ainoa LGBT-alttaritaulu vastaanotetaan Malmön Pyhän Paavalin kirkossa … Olemme niin onnellisia ja ylpeitä! Helena Myrstener, Pyhän Paavalin kirkon pappi twiittasi 27. marraskuuta 2019.

Lähteet Magyar Nemzet, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit