Eurooppa Maahanmuutto

Ruotsista sosiaaliturvaa nostanut Irakin entinen puolustusministeri yritti paluuta Ruotsiin – veroviranomainen ja hallinto-oikeus estivät

Najah al-Shammari. Kuva US Gov. / public domain.

Ruotsin veroviranomainen esti Najah al-Shammarin paluun Ruotsiin, koska Irakin entisellä puolustusministerillä on asunto Irakissa. Nyt myös hallinto-oikeus on asettunut asiassa veroviranomaisen kannalle.

Najah al-Shammari saapui Ruotsiin vuonna 2009. Pysyvän oleskeluluvan mies sai vuonna 2011, ja vuonna 2012 hänen vaimonsa ja kuusi lastaan saapuivat Ruotsiin. Vuonna 2015 al-Shammari sai Ruotsin kansalaisuuden.

Vaimonsa kera al-Shammari nosti vuosien ajan huomattavia summia sosiaalietuuksia Ruotsista toimiessaan samaan aikaan puolustusministerinä kotimaassaan Irakissa. Ruotsin sosiaaliviranomaisille laatimissaan sosiaalietuushakemuksissa al-Shammar ilmoitti olevansa työtön ja elävänsä sosiaaliturvan varassa.

Al-Shammari erosi korkeasta virastaan Irakissa joulukuussa 2019 laajojen korruptionvastaisten mielenosoitusten jälkeen.

Pariskuntaa tutkittiin Ruotsissa sosiaaliturvan väärinkäytöstä ja väestörekisteririkoksesta, mutta poliisitutkinta lakkautettiin, koska riittäviä todisteita petoksesta ei löytynyt.

Tutkinnan lakkauttamisen jälkeen al-Shammari palasi Ruotsiin ja jätti Solnan verovirastoon ilmoituksen paluusta.

Verohallinto ei hyväksynyt al-Shammarin paluuilmoitusta, sillä hänellä on koti Irakissa ja hänen jättämänsä asiakirjat on helppo väärentää.

Al-Shammari valitti päätöksestä hallinto-oikeuteen, joka tuki verohallinnon päätöstä estää miehen rekisteröityminen Ruotsiin.

Ei ole tiedossa, miksi al-Shammari on valinnut kohteekseen juuri Ruotsin.

Lähteet Nyheter Idag, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit