Eurooppa Maahanmuutto

Saapuiko Bosniaan tuhansia pakistanilaisia väärennetyillä viisumeilla?

Kuva De Visu / Shutterstock.

Bosnia-Hertsegovinan syyttäjä tutkii väitteitä, että maan suurlähetystö Pakistanissa olisi antanut väärin perustein tuhansia viisumeja Pakistanin kansalaisille.

Syyttäjänviraston tiedottaja Boris Grupesic kertoo, että syyttäjä on saanut poliisilta tiedon, jonka mukaan Bosnian suurlähetystö Islamabadissa olisi myöntänyt jopa 3000 viisumia laittomasti.

Milorad Dodok, Bosnia-Hertsegovinan ministerineuvoston serbijäsen kertoi viime viikolla, että turvallisuusministeriö on varoittanut pakistanilaisten viisumeista. Hänen mukaansa väärin perustein viisumin saaneet pakistanilaiset voivat olla uhka kansalliselle turvallisuudelle.

Bosnian suurlähettiläs Sakib Foric on kiistänyt syytökset.

– Bosnian lähetystö Pakistanissa ei ole antanut yhtään väärennettyä viisumia. Kiistämme kaikki syytökset, suurlähettiläs sanoi julkilausumassaan maanantaina.

Foricin mukaan Pakistan on valmis ottamaan kaikki väärin perustein Bosniaan saapuneet kansalaisensa takaisin, jos syytökset osoittautuvat paikkansa pitäviksi.

Pakistanin viranomaisten väitteiden mukaan ei ole ollut tiedossa, että Bosniassa oleilee niin suuri määrä Pakistanin kansalaisia.

Lähde Balkan Insight.

  • 254
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset